Als ik iets lekker vind dan is het wel een goede kaasfondue. Natuurlijk is de naturelversie al heerlijk, maar deze kaasfondue met kruiden heeft net dat beetje extra. De kruiden geven heerlijke smaken aan de kaas en dat gaat echt perfect samen met knapperige groenten en een stokbroodje.

Kaasfondue is zo’n gerecht wat ik thuis eigenlijk bijna nooit maak. Maar waarom niet? Geen idee eigenlijk… want het is zo lekker! Of ja, wellicht heeft het iets te maken met het feit dat ik manlief gewoon niet zo blij maak met kaasfondue. Hij houdt vooral van een tosti met jonge kaas, of gesmolten kaas op de lasagne, maar daar stop het dan ook wel mee.

Mocht je het jezelf echt makkelijk willen maken dan gebruik je de kant-en-klare kaasfondue van Emmi Fondü Original. Qua smaak vind ik deze zelf ook wel echt lekker en als je de kruiden eraan toe voegt is het helemaal weer net wat anders dan normaal. In onderstaand recept geef ik je wel alles om ook zelf de kaasfondue met kruiden te maken, maar doe het lekker hoe jij het wilt!

Kaasfondue met kruiden
Kaasfondue met kruiden

Qua bijgerechten is er echt zoveel lekker bij kaasfondue! Denk bijvoorbeeld aan broccoli, bleekselderij, tomaatjes, radijs, bloemkool, komkommer, stokbrood. Oh en peer! Peer is echt onwijs lekker bij de kaasfondue 🙂

Je kunt de kruiden in onderstaand recept eventueel veranderen naar jouw favoriet, als het maar zachte kruiden zijn. Zo is basilicum bijvoorbeeld ook erg lekker voor een Italiaans tintje (voeg dan eventueel nog enkele in stukjes gehakte zongedroogde tomaatjes toe).

Kaasfondue met verse kruiden

Voorbereiding10 minuten
Bereiding20 minuten
Totale tijd30 minuten

Ingrediënten

 • 50 g roomboter
 • 50 g bloem
 • 500 ml groentebouillon
 • 500 g jong belegen kaas
 • 500 g belegen kaas
 • 30 g bieslook
 • 30 g peterselie

Instructies

 • Doe de roomboter en bloem in een pan en verwarm door tot je een mooie gladde roux hebt.
 • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Draai vervolgens het vuur tot middelhoog.
 • Snijd de kazen in blokjes. Roer geleidelijk aan door de bouillon tot alle kaas gesmolten is.
 • Hak de kruiden fijn en roer door de fondue, laat ongeveer 5 minuten mee verwarmen.
 • Doe over in de fonduepan en serveer met groenten/stokbrood naar wens.

Pin deze kaasfondue met kruiden!