Met deze vegetarische gevulde courgette zet je echt een overheerlijke maaltijd voor elke doordeweekse dag op tafel. We vullen de courgette met rode linzen couscous, paprika, specerijen en maken het af met geraspte kaas. Boordevol smaak!
Dit is zo’n maaltijd waar je mij elke week wel blij mee kunt maken. Lekker veel groenten, couscous voor de bite en de baharat maakt dit extra lekker. Baharat is naast ras-el-hanout echt één van mijn favoriete specerijenmengsels, er zit zoveel smaak aan waardoor het elk gerecht een ware smaakexplosie geeft. De geraspte kaas is natuurlijk altijd een goed idee als je het mij vraagt. Wil je dit gerecht vegan maken dan laat je die gewoon achterwege, dan is het nog steeds onwijs lekker.
Ik gebruik in dit recept rode linzen couscous die ik ontving in de foodybox, deze is onder andere verkrijgbaar bij de Eko Plaza. Deze is echt anders dan andere couscous want het heeft maar 1 ingrediënt: rode linzen. Een mooi alternatief voor couscous dus! Mocht je de rode linzen couscous niet kunnen vinden, dan kun je uiteraard ook andere couscous naar keuze gebruiken in onderstaand recept.
Vegetarische gevulde courgette
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 tl olijfolie
- 1 snuf zout en peper
- 30 g rode linzen couscous
- 1 rode paprika
- 1 lente uitje
- 0.5 tl baharat (specerijenmengsel)
- 30 g geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zet een ovenschaal klaar waar de courgette in past.
- Snijd de courgette in de lengte doormidden en hol de binnenkant uit met een lepeltje. Leg beide helften in de ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie en een snuf zout en peper.
- Bak de courgette 15 minuten in het midden van de oven.
- Gaar de couscous zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd het courgette vruchtvlees fijn, de paprika in blokjes en het lente uitje in dunne ringen.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de courgette en paprika aan.
- Voeg de baharat en lente ui toe en bak even mee.
- Schep het groentenmengsel door de couscous.
- Haal de courgette uit de oven en vul ze met het couscous-groentenmengsel. Strooi de kaas er over heen.
- Bak de gevulde courgettes nog 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Pin deze vegetarische gevulde courgette!
Ben je op zoek naar meer vegetarische inspiratie? Alle vegetarische recepten die ik eerder maakte vind je bij elkaar!