Als je het mij vraagt is soep altijd een goed idee; als lunch, tussendoortje, voorgerecht of hoofdgerecht. Deze pompoensoep met pangritata is mijn allernieuwste favoriet! De baharat specerijen geven het een heerlijke smaak en de pangritata maakt het gerecht echt helemaal af.

Deze maand doe ik weer mee aan de foodblogswap en ik werd gekoppeld aan lislovescooking. Extra leuk, want zij werd vorige maand aan mij gekoppeld en maakte toen mijn red velvet pannenkoeken, uiteraard paste ze het één en ander aan aan mijn oorspronkelijke recept aan daar kwamen deze pancakes uit. Maar goed, terug naar deze maand! In mijn zoektocht op haar website kwam ik genoeg lekkers tegen, wel had ik al besloten dat ik een hartig recept wilde maken. Toen mijn oog viel op haar tomaten pompoen soep vond ik dat meteen een geweldige basis voor dit recept!

Als extraatje voegde ik de pangritata toe; een heerlijke topping voor soep, salades maar ook voor bijvoorbeeld pasta. Pangritata is eigenlijk “gewoon” brood gebakken in olijfolie met knoflook en wordt ook wel ‘Poor man’s Parmesan’ genoemd. Nou, ik denk dat ik in genoeg gevallen deze pangritata met alle liefde over mijn eten strooi in plaats van parmezaan. Alhoewel ik ook wel echt een kaasmeisje ben, is dit kruim toch net weer wat anders en onwijs lekker.

Pompoensoep met pangritata

Deze soep zet je met gemak binnen 30 minuten op tafel. Als je kiest voor kant-en-klare pompoenblokjes ben je nog wat sneller klaar! 🙂

Pompoensoep met pangritata

Een heerlijke soep!
Voorbereiding5 minuten
Bereiding25 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Pompoensoep

 • 1 el olijfolie
 • 1 sjalot
 • 1 teentje knoflook
 • 1 el tomatenpuree
 • 1 tl baharat
 • 400 g pompoen in blokjes
 • 1.2 L groentebouillon

Pangritata

 • 70 g wit brood
 • 3.5 el olijfolie
 • 1 teentje knoflook
 • 0.25 tl chili vlokken

Instructies

Pompoensoep

 • Verhit de olijfolie in een soep pan.
 • Snipper de sjalot en de knoflook en bak deze aan in de pan, tot de ui zacht is.
 • Voeg tomatenpuree, baharat en een snuf zout zou en bak 2 minuten mee.
 • Voeg de pompoen toe, bak al omscheppend 2 minuten mee.
 • Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Draai, als de soep kookt, het vuur laag en laat pruttelen tot de pompoen gaar is.

Pangritata

 • Verkruimel het wit brood.
 • Verhit de olijfolie in een koekenpan, pers de knoflook erboven uit en voeg de chilivlokken toe. Bak ongeveer 2 minuten, blijf goed roeren zodat de knoflook niet aanbrandt.
 • Voeg het broodkruim toe en bak tot deze goudbruin is. Haal uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje.

Pompoensoep

 • Haal de pan van het vuur. Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren.
 • Serveer de soep met de pangritata.

Pin deze pompoensoep met pangritata!

Pompoensoep met pangritata

Ben je op zoek naar nog meer lekkere recepten voor soep? Ik heb alle soeprecepten bij elkaar op 1 overzichtelijke pagina staan!