Dit is gewoon echt de aller-aller-állerlekkerste manier om aardappelen te eten! Met deze crunchy aardappeltjes kun je echt iedereen blij maken (ik weet het zeker) en de peterselie-feta dip maakt het feestje echt helemaal compleet. Een overheerlijk bijgerecht.
Aardappeltjes uit de oven maak ik eigenlijk al langer, alleen vergeet ik ze op een gegeven moment en dan opeens laait de liefde ervoor weer op! 1,5 week geleden pakte ik het welbekende recept van Andrea van Anniepannie.nl erbij voor dé extra crunch tip. Een beetje van mezelf en een beetje van Andrea werd het.
Omdat ik in mijn enthousiasme veel te veel aardappelen had gekookt dan er op mijn bakplaat paste… had ik dus nog aantal aardappelen over. He wat vervelend, moet ik ze de volgende avond toch weer maken! Deze keer besloot ik ze te maken met een twist, wat extra lekkers in de vorm van peterselie-feta dip. Oh my… smullen hoor!
Met deze crunchy aardappeltjes zet je echt het perfecte bijgerecht op tafel. Heerlijk met groenten of een salade on the side, maar deze aardappeltjes zijn ook ideaal als BBQ bijgerecht.
Crunchy aardappeltjes met peterselie-feta dip
Ingrediënten
Crunchy aardappeltjes
- 400 g roseval aardappels
- 2-3 el olijfolie
- 1 snuf grof zeezout
- 1 tl oregano
Peterselie-feta dip
- 20 g peterselie
- 2 el olijfolie
- 1 snuf peper
- 60 g feta
Instructies
Crunchy aardappeltjes
- Was de aardappels goed. Doe ze in een pan met ruim water en kook ze in ongeveer 10 minuten voor. Giet af en laat uitwasemen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de aardappels doormidden en leg ze op de bakplaat. Gebruik een pureestamper om de aardappels te pletten.
- Besprenkel ze met de olijfolie, grof zeezout en oregano.
- Bak de aardappeltjes 30 minuten in het midden van de oven.
Peterselie-feta dip
- Doe de peterselie, olijfolie en een snuf peper in je keukenmachine en mix tot een egale massa. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe als je merkt dat het lastig te mixen is.
- Doe het over in een schaaltje, verkruimel de feta erboven en schep er doorheen.
Serveren
- Serveer de krokante aardappeltjes met de peterselie-feta dip.