Je hebt een live video opgenomen op Instagram, deze vervolgens gedeeld en toen was je in je enthousiasme vergeten hem op te slaan. Herkenbaar? Mij wel namelijk! In dit artikel vertel ik je hoe je achteraf je instagram live kunt opslaan. Want het lijkt onmogelijk, maar met een omweg kom je er wel!

Vorige week ging ik voor het eerst live op Instagram, deze functie bestaat natuurlijk al langer, maar tot voor kort was het voor mij niet echt “nodig” om live te gaan. Op het moment dat ik mijn ondernemers verhaal wilde delen op mijn simonevanderkoelen account, was live gaan de meest logische keuze, want 15 minuten stories opnemen dat werkt gewoon niet zo goed. Ik vond het allemaal een beetje spannend en daardoor vergat ik dus een belangrijke stap: mijn instagram live ook daadwerkelijk opslaan zodat ik deze in mijn feed en als IGTV kon delen.

Niet voor 1 gat te vangen

Na wat zoekwerk op Instagram, Facebook en alles daaromheen kwam ik er al snel achter dat ik die belangrijke stap van het opslaan was vergeten. Het was me heel eerlijk gezegd zelfs helemaal niet opgevallen dat ik deze kon opslaan! Ik ging er eigenlijk ook vanuit dat mijn livesessie, net zoals de stories, ook achteraf de mogelijkheid zou hebben om hem op te slaan op je filmrol. Helaas pindakaas… niet dus.

Wat google werkt leverde me vooral op hoe ik mijn instagram live kon opslaan meteen na het maken. Tja, daar was het al te laat voor en het frustreerde me een beetje dat ik er niet veel verder mee kwam. Met wat extra zoekwerk, andere zoekwoorden en vooral veel zoeken op Engelstalige websites heb ik dan toch een oplossing gevonden! Het is uiteraard wel een beetje omslachtig, maar ik zag het ook gewoon echt niet zitten om die live nog een keer te maken als het niet hoefde. Maar ik wilde hem wel echt persé delen via IGTV. Dus dan een klein beetje extra werk, maar ik zal je vertellen; het valt allemaal reuze mee. Ideaal dus als je een keer vergeten bent om je Instagram live op te slaan.

Zo sla je achteraf je Instagram live op

Allereerst heb je dus een programma nodig waarmee je je instagram live kunt bekijken en opslaan. Via Google Chrome heb je de mogelijkheid om extensies te downloaden en hier zit dus een passende extensie tussen!

  1. Ga naar Google Chrome
  2. Open https://chrome.google.com/webstore/category/extensions?hl=nl
  3. Installeer deze extensie
  4. Om deze extensie te gebruiken moet je je aanmelden bij je instagram account. Ga vervolgens naar je live/stories en linksboven verschijnt een download button.
  5. Klik hierop, je krijgt de melding dat het 2 downloads zijn, download beide.

De extensie download 2 bestanden, namelijk de video en de audio apart. Maar nu heb je in ieder geval al je livesessie opgeslagen! Yes! Nu is het dus alleen nog zaak dat je beide samenvoegt. Ik deed dit zelf in Imovie, maar er zijn uiteraard meer videobewerking programma’s die je hiervoor kunt gebruiken.

En nu kun je de video delen als IGTV op je instagram! Best makkelijk toch?!

Pin dit artikel om het later nog eens terug te lezen!

Instagram live opslaan