Comfortfood is voor mij eigenlijk altijd iets uit de oven met gesmolten kaas. Deze fusilli met linzenbolognese uit de oven mag wat mij betreft in het rijtje erbij! Ik ben zelf echt fan van pasta uit de oven, vooral met zo’n lekker kaaskorstje. Met dit recept zet je een overheerlijke vegetarische maaltijd op tafel.

Ik merk dat ik de laatste tijd steeds minder behoefte heb aan vlees. Ja, af en toe eet ik nog wel een stukje vlees maar het is steeds vaker dat ik kies voor een vegetarische vervanger of juist meer groenten. Het was namelijk steeds vaker zo dat ik wel vlees bakte voor de meneer en mij en dat ik maar een klein stukje at en er dan eigenlijk wel klaar mee was. Dus waarom zou ik het dan nog op tafel zetten als ik er eigenlijk toch niet echt behoefte aan heb? Dat de meneer graag vlees eet is zijn keuze, maar ik merk dat hij ook steeds vaker met me mee doet. Juist dat stukje vlees laat staan.

Daar komt bij dat ik de afgelopen tijd overheerlijke vegetarische recepten heb mogen ontwikkelen voor Crowd Cooks. Zij leveren kant-en-klare maaltijden bij mensen thuis is België. Wekelijks kun je kiezen uit 4 gerechten; altijd gezond en uitgebalanceerd en niet te vergeten: lekker! Ideaal als je wel gezond wil eten zonder er uren voor in de keuken te staan. Daarbij gebruiken ze alleen seizoensgroenten en kiezen waar mogelijk voor lokale producten.

Fusili linzenbolognese

Deze fusilli met linzenbolognese is 1 van de gerechten die ik voor Crowd Cooks heb ontwikkeld (en gefotografeerd). Onwijs tof dan ook dat ik deze recepten ook met jullie mag delen!

Fusilli met linzenbolognese uit de oven

Een heerlijke vegetarische ovenschotel met pasta
Voorbereiding10 minuten
Bereiding25 minuten
Oventijd15 minuten
Totale tijd50 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 1 el olijfolie
 • 0.5 ui
 • 100 g prei
 • 100 g wortel
 • 0.5 tl tijm
 • 0.5 tl rozemarijn
 • 0.5 tl oregano
 • 1 snuf zout en peper
 • 225 g tomato frito
 • 170 g courgette
 • 110 g linzen
 • 140 g fusilli
 • 50 g geraspte kaas

Instructies

 • Snipper de ui. Snijd de prei in dunne halve ringen, de wortel in blokjes en de courgette in blokjes.
 • Kook de fusilli gaar zoals aangegeven op de verpakking.
 • Verhit olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, prei en wortel aan voor 8 minuten.
 • Voeg courgette, oregano, tijm, rozemarijn, zout en peper toe en bak even mee.
 • Voeg de tomato frito toe en laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
 • Voeg de linzen toe en laat ongeveer 2 minuten zachtjes meegaren.
 • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius (hetelucht).
 • Meng de fusilli door de bolognesesaus en verdeel over 2 schaaltjes of 1 grote schaal. Bestrooi met de geraspte kaas.
 • Bak de ovenschotel 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is.

Pin deze fusilli met linzenbolognese!

Fusili linzenbolognese