Website Builder Insider

Voor wie nog nooit iets met sumak heeft bereid/gegeten: je weet niet wat je mist! Deze drumsticks met sumak en citroen zijn overheerlijk bij je avondmaaltijd of als borrelhapje. Boordevol smaak, kleur en ook nog echt eens onwijs makkelijk om te maken.

Sumak is een plant waarvan de rode besjes worden gedroogd en vervolgens vermalen. Wat je overhoudt hierdoor is een geweldige smaakmaker! Het heeft een fris-zure smaak die je doet denken aan citroen (maar dan nog voller). Een geweldige smaakmaker die veel gebruikt wordt in het Midden-Oosten, zo is bijvoorbeeld mijn Turkse schoonfamilie er verzot op. Ik snap het wel, het geeft je gerecht net even die extra kick.

Je vindt sumak tegenwoordig in elke supermarkt, uiteraard ook bij de Turkse supermarkt (misschien nog wel voor een fijner prijsje).

Sinds ik dit recept gemaakt heb ik het onze favoriete manier om kip te eten! De citroenen en lente uitjes maken het echt helemaal af en maken er een feestje van om te eten!

Drumsticks met sumak
Drumsticks met sumak

Ook lekker: heb je drumsticks over? Pluk het vlees ervan af en doe het de volgende dag op je salade/boterham!

Drumsticks met sumak en citroen

Heerlijk bij de maaltijd of als borrelhapje
Voorbereiding10 min
Bereiding55 min
Totale tijd1 uur 5 min
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 6 drumsticks
  • 3 el olijfolie
  • 1.5 el sumak
  • 1 snuf zout en peper
  • 4 lente uitjes
  • 1 citroen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden celcius (hetelucht).
  • Doe de drumsticks in een grote schaal.
  • Voeg de olijfolie, sumak en een snuf peper en zout toe en hussel alles goed om, zodat elke drumstick bedenkt is met de olijfolie/sumak.
  • Snijd ongeveer 3 centimeter van het groen van de lente uitjes in dunne ringen en leg apart. Snijd de rest in stukken van 3 centimeter en verdeel over een ovenschaal.
  • Snijd de uiteindes van de citroen, snijd de citroen in 6 plakken en leg in de ovenschaal.
  • Leg de drumsticks in de ovenschaal. Bak ze 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven en draai na 25 minuten een keer om.
  • Verhoog na 45 minuten de temperatuur naar 200 graden en bak nog eens 5-10 minuten. Tot ze lekker knapperig worden.
  • Bestrooi net voor het serveren met de groene lente ui ringetjes.

Pin deze drumsticks met sumak

Drumsticks met sumak