Ik vind ze onwijs lekker en wafels bakken is voor mij echt zo’n zondagsdingetje. Deze hartjeswafels met karnemelk zijn een heerlijke variant op de wafels die ik normaal bak. Minder zoet en een andere bereidingswijze, maar niet minder lekker!

Superleuk, deze maand voor de foodblogswap ben ik gekoppeld aan mijn moeder! Jaja, het zit in de genen hoor!! Mijn moeder heeft dus ook een eigen foodblog en sowieso kookt ze altijd de sterren van de hemel. Het originele recept voor deze wafels vind je hier: wafels met karnemelk. Eigenlijk veranderde ik niet zo superveel aan het originele recept, ik gebruik alleen iets meer suiker (15 gram meer om precies te zijn).

Wat met wafels altijd wel zo’n dingetje is: ik denk altijd, nee ik maak geen dubbel recept. 5 Rozetten zijn echt meer dan genoeg… maar weet je; eigenlijk kun je nooit genoeg wafels hebben! Dus ik zou onderstaand recept gewoon lekker verdubbelen want ik garandeer je dat ze op zijn voordat je er erg in hebt.

hartjeswafels met karnemelk

Enige tijd geleden kocht ik trouwens een nieuw wafelijzer, mijn “oude” versie had warmtestanden van 1-5. Deze nieuwe? 1 stand. Maar tot nu toe werkt ook dat perfect! Heb je wel een wafelijzer met verschillende standen, dan zou ik warmtestand 4 kiezen.

Hartjeswafels met karnemelk

Een heerlijke snack!
Voorbereiding10 minuten
Bereiding20 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 5 rozetten

Ingrediënten

 • 55 g suiker
 • 1 zakje vanille suiker
 • 2 eidooiers
 • 250 ml karnemelk op kamertemperatuur
 • 250 g bloem
 • 1.5 tl bakpoeder
 • 1 snuf zout
 • 50 g roomboter
 • 2 eiwitten

Instructies

 • Smelt de roomboter in een pannetje en laat afkoelen.
 • Meng in een kom de eierdooiers met de suiker en vanillesuiker licht en schuimig.
 • Voeg de karnemelk toe en mix goed door.
 • Zeef bloem en bakpoeder erboven en voeg het snufje zout toe. Meng alles tot een beslag zonder klontjes.
 • Schep de vloeibare boter door het beslag.
 • Klop de 2 eiwitten stijf. Voeg toe aan het beslag en mix er (met de hand) doorheen.
 • Verhit je wafelijzer. Schep ongeveer 2-3 eetlepels beslag in je wafelijzer en bak ze goudbruin en gaar.
 • Herhaal tot het beslag op is.

Pin deze hartjeswafels met karnemelk!

hartjeswafels met karnemelk

Zin om meer lekkere wafels te bakken? Dit recept voor zachte hartjeswafels is hét recept dat iedereen in onze familie maakt!