Wist je dat je met dit rijke en donkere bier echt het allerlekkerste stoof kunt maken? Dit stoofvlees met Guinness behoort zeker in mijn top 3 van allerlekkerste stoven! Boordevol smaak en zo makkelijk om te maken.

Stoofvlees is wat mij betreft een gerecht wat áltijd kan; winter, zomer, herfst, lente… het maakt eigenlijk niet uit! Gebruik seizoensgroenten en verwissel de bijgerechten en het kan echt altijd ongeacht het weer/seizoen. Denk aan friet, gekookte aardappelen, aardappelpuree, rijst, couscous, brood of een lekkere frisse salade: alles is lekker!

Als ik aan mijn man vraag, wat zullen we morgen eens eten? Is de kans onwijs groot dat hij zegt stoofvlees. Dat is denk ik het gerecht waar ik hem het gelukkigst mee maak als ik dat op tafel zet. Fijn dus voor hem dat ik er zelf ook zo’n groot fan van ben!

Stoofvlees met Guinness
Stoofvlees met Guinness

Stoofvlees is voor mij wel echt een signature-dish. Ik heb er al vele variaties op gemaakt en ik hou gewoon echt van dit gerecht. Wil je keer op keer het lekkerste stoofvlees maken? Zo maak je -altijd- het lekkerste stoofvlees ; een artikel boordevol tips & tricks!

Stoofvlees met Guinness

Boordevol smaak en gemakkelijk om te maken
Voorbereiding20 minuten
Bereiding6 uur
Totale tijd6 uur 20 minuten
Porties: 3 personen

Ingrediënten

 • 20 g roomboter
 • 600 g runder riblappen
 • 2 uien
 • 1 el tomatenpuree
 • 1 el zwolsche stoof (specerijen)
 • 2 stuks winterpeen
 • 320 g Amsterdamse uien
 • 2 laurierblaadjes
 • 50 cl Guinness
 • 250 ml vleesbouillon
 • 2 plakken ontbijtkoek

Instructies

 • Snijd het rundvlees in stukken van ongeveer 2 centimeter.
 • Verhit de boter in een pan met dikke bodem en bak hierin het vlees rondom bruin aan.
 • Maak ondertussen de uien schoon, snijd doormidden en in halve maantjes. Voeg toe aan het vlees en bak 3 minuten mee.
 • Voeg de tomatenpuree en de zwolsche stoof specerijen toe en bak 4 minuten mee.
 • Maak de winterpeen schoon, snijd in halve maantjes.
 • Voeg de winterpeen, Amsterdamse uien, Guinness, bouillon en laurierblaadjes toe. Breng aan de kook en draai dan het vuur helemaal klein. Doe het deksel op de pan en laat ongeveer 5-6 uur zachtjes stoven.
 • Verkruimel na 4 uur de peperkoek erboven, roer er doorheen.
 • De stoof is klaar als het vlees uitelkaar valt als je er een vork in prikt.

Pin dit stoofvlees met Guinness!

Stoofvlees met Guinness