Heb je wel eens gezien dat sommige mensen op Pinterest lange namen hebben en vroeg je je altijd al af hoe ze dat deden? Ik heb het antwoord voor je! Met deze simpele stap kun jij ook van 30 naar 65 tekens voor je Pinterest weergavenaam.

Een goede naam op Pinterest

Zorg voor een goede naam, zoals bijvoorbeeld de naam van jouw blog of merk. Zoals je wel zult begrijpen is het kiezen van een naam zoals “claudiaaaatje3429” niet een heel verstandig idee als je je Pinterest (zakelijk) wil gaan inzetten voor een groter online bereik. Wel ooit voor een vergelijkbare naam gekozen? Gelukkig kun je je weergavenaam makkelijk aanpassen bij de instellingen!

Eventueel kun je nog wat extra informatie toevoegen aan je naam. Benader je via je computer/laptop Pinterest dan heb je 30 tekens tot je beschikking, niet persé heel veel om uitgebreide informatie toe te voegen. Maar wist je dat je hier ook 65 tekens van kunt maken?! Dan heb je ineens een stuk meer ruimte om meer informatie toe te voegen die relevant zou kunnen zijn.

Denk voor je naam aan: Wie ben je, wat doe je, wat lever je, wat maak je? Wat maakt jou uniek? Zorg dat je Pinterest weergavenaam een duidelijk weerspiegeling is van wie je bent. Voor meer diepgang kun je vervolgens het vak ‘over je profiel’ invullen.

Pinterest cursus

Maar hoe krijg je nu die 65 tekens?

Dat is dus eigenlijk heel makkelijk, alleen moet je nu Pinterest benaderen vanaf je mobiel:

  1. Open de Pinterest app op je mobiel;
  2. Klik rechtsonder op je profiel;
  3. Klik op het instellingen icoontje;
  4. Klik op bewerk profiel;
  5. Bewerk je weergavenaam.

Tadaaa! Zo simpel is het!

Je hebt nu namelijk 65 tekens die je kunt gebruiken, dus maak hier dan ook zeker gebruik van! Op deze manier kun je extra keywords toevoegen aan je naam. Ideaal want zo weet Pinterest (en potentiële nieuwe volgers) nog beter waar jouw account precies om draait.

Zo heb ik gekozen voor de naam: ‘Simone – Recepten, Tips Voor Ondernemers & Bloggers’. 4 keywords in mijn weergavenaam; Recepten, Tips, Ondernemers en Bloggers. Perfect dus als iemand zoekt op deze termen!

En nu; zelf aan de slag! Ik ben benieuwd hoe jouw naam op Pinterest eruit ziet. Deel hieronder vooral de link naar je account! Altijd leuk om op dit geweldige platform (Pinterest dus 😉 ) nieuwe mensen te ontdekken.

Deel dit artikel op Pinterest!

Pinterest weergavenaam