Ik vond het weer eens hoog tijd om een lekker ontbijtrecept met jullie te delen! Als je deze gebakken havermout met bosvruchten op tafel zet wordt je ontbijt vanzelf een feestje. Het kost je ongeveer 5 minuten werk om te maken, daarna doe de oven de rest. Heb jij mooi tijd om alvast een kopje koffie te drinken.

Als ik heel eerlijk ben is havermout niet echt mijn ding, maar havermout uit de oven is dan weer zoiets dat ik wél erg lekker vindt! Dat komt waarschijnlijk omdat het meer lijkt alsof je een lekker taartje als ontbijt eet en zeg nou zelf… daar wordt iedereen vrolijk van toch?! De bosvruchten maken dit gerechtje lekker zoet. Top het eventueel af met wat extra yoghurt en fruit om het extra lekker te maken.

Gebakken havermout met bosvruchten

Ik gebruikte voor deze overheerlijke havermout uit de oven de Goei’ndag magere yoghurt in blauwe bessen smaak.Deze is al lekker om zo te eten, maar in dit ontbijtje doet hij het ook goed. Het fijne is dat dit meteen de perfecte hoeveelheid is voor 2 personen. De topping die erbij zit roer je vervolgens gewoon door het mengsel.

Mocht je dit lekkere yoghurtje niet kunnen vinden, dan kun je deze eventueel vervangen door een andere yoghurt. Met smaakje, zonder smaakje; maar net welke jij het lekkerste vindt!

Gebakken havermout met bosvruchten

Dit is echt een heerlijk ontbijtje voor elke dag! Maar ook als lunch of bij de brunch misstaat dit lekkere gerechtje niet.

Gebakken havermout met bosvruchten

Een lekker verwen-ontbijtje
Voorbereiding5 min
Bereiding30 min
Totale tijd35 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 250 g blauwe bessen yoghurt bv. Zuivelhoeve Goei'ndag
  • 2 eieren
  • 80 g havermout
  • 50 g blauwe bessen
  • 50 g frambozen
  • 50 g aardbeien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
  • Meng in een kom yoghurt, eieren en havermout goed door elkaar.
  • Snijd de aardbeien in stukjes. Voeg deze samen met de blauwe bessen en frambozen toe aan het havermoutmengsel en roer goed door.
  • Schep het mengsel in 2 ovenschaaltjes.
  • Bak de havermout in 30 minuten goudbruin en gaar.
  • Serveer warm, eventueel met wat extra yoghurt en fruit.

Pin deze gebakken havermout met bosvruchten!

Gebakken havermout met bosvruchten