Oh my, deze no bake Oreo-chocoladetaart is eigenlijk gewoon echt té lekker. Zo’n taart waaraan je je echt misselijk eet als je niet oppast. Zo lekker! Een krokante Oreo bodem met een chocolademousse vulling met daarover nog wat extra Oreokruimels; YUM!
Heel eerlijk; ik eet dus nooit Oreo’s. Of beter gezegd ik koop ze dus nooit. Niet dat ik het geen lekker koekje vind, maar ik ben eigenlijk sowieso niet zo’n Koekiemonster. Maar als ze dan in zo’n taart verwerkt worden en ik heb ze toch in de kast liggen…. ja dan snoep ik er toch wel graag van! Maar omdat ik er nog een paar wilde overhouden voor de garnering heb ik mezelf ingehouden. Ik vind namelijk dat deze taart, ondanks dat hij van zichzelf al erg machtig is, wel iets nodig heeft als garnering. Garneer vooral zoals jij het het lekkerste vindt! Een laagje cacao, gesmolten chocolade of verse aardbeien zouden ook erg lekker zijn.
Uit zelfbescherming heb ik van deze taart 1 stuk zelf gegeten en de rest heb ik weggeven. Want zo’n taart in de koelkast laten staan is gewoon vragen om problemen 😉
Deze taart vult echt goed, dus hier kun je met gemak met 12 personen van genieten. Of maak er 10 van, dan kun jij als maker van 2 of 3 stukjes genieten 😉 .
Ik gebruik voor dit recept een glazen ronde vorm van 25-26 centimeter doorsnee. Uiteraard kun je ook een springvorm of andere vorm gebruiken, zorg dat de vorm die je gebruikt wel hoog genoeg is (bij 25 centimeter doorsnee, minimaal 5 centimeter hoog). Ik gebruikte deze glazen schaal.
No bake Oreo-chocoladetaart
Ingrediënten
Bodem
- 20 oreo's
- 70 g roomboter
Chocolademousse
- 285 g pure chocolade
- 555 ml slagroom
- 2 el suiker
Garnering
- 4 Oreo's
Instructies
- Smelt de roomboter in een pannetje.
- Verkruimel de oreo's in een keukenmachine. (Fijnhakken, of ze in een zak doen en dan met de deegroller erop slaan werkt ook effectief)
- Giet de gesmolten boter bij de kruimels en meng goed door elkaar.
- Schep de kruimels in een vorm van 22 centimer doorsnee en druk ze aan met een siliconen spatel. Zet in de koelkast terwijl je verder gaat met de volgende stappen.
- Verhit 180 ml slagroom in een pannetje.
- Hak de pure chocolade en doe in een hittebestendige kom. Giet hier de hete slagoom overheen, laat enkele minuten staan. Roer daarna door zodat je een mooie ganache hebt.
- Klop de resterende slagroom met de suiker lobbig.
- Giet de (bijna) afgekoelde chocoladeganache erbij en spatel door elkaar.
- Schep de chocolademousse in de vorm en verdeel met een lepel egaal over de bodem. Zet de taart minimaal 1,5 uur in de koelkast zodat de mousse kan opstijven.
- Garneer voor het serveren met de resterende oreo's.
Pin deze no bake Oreo-chocoladetaart
Ben je op zoek naar meer lekkers om te bakken? Al mijn zoete recepten vind je gemakkelijk bij elkaar!