Deze Turkse zachte broodjes met feta zijn écht mijn favoriet. als ontbijt, lunch, diner of tussendoortje; ik lust ze altijd. Als ze er zijn, dan moeten ze gewoon op! Deze zacht en luchtige broodjes zijn verslavend lekker.

Mijn schoonmoeder weet dat ze mijn favoriet zijn, dus als ze ze maakt dat krijg ik altijd een voorraadje. Al meerdere keren probeerde ik ze zelf te maken én altijd mislukten ze… geen idee waarom maar mijn deeg was gewoon echt slecht. Misschien stopte ik er te weinig liefde in. Nu ze dan eindelijk lukken moet ik me wel inhouden om ze niet elke week te gaan maken. Haha want ja… ze moeten op als ze er zijn. Overigens kun je ze ook perfect invriezen! Dus vooral doen! Even laten ontdooien en oppiepen in de oven. Heerlijk.

Overigens kun je deze broodjes eventueel ook nog vullen met andere dingen, zoals tonijn, gehakt of wellicht een zoete vulling? Ik zou zeggen, begin met feta en ga vanuit daar verder 🙂 .

Turkse feta broodjes
Turkse feta broodjes
Turkse feta broodjes
Recept afdrukken
4 van 1 stem

Turkse zachte broodjes met feta

Voorbereiding15 minuten
Bereiding40 minuten
Rijstijd1 uur 30 minuten
Totale tijd2 uur 25 minuten
Porties: 20 stuks

Ingrediënten

Deeg

  • 220 ml melk
  • 220 ml water
  • 220 ml zonnebloem olie
  • 8 g instant gist
  • 3 eieren eiwit en eigeel gescheiden
  • 1 el zout
  • 2 el suiker
  • 980 g bloem

Vulling en decoratie

  • 250 g feta
  • 3 el sesamzaadjes wit/zwart
  • 1 el olijfolie

Instructies

  • Meng in een grote kom melk, water, olie en eiwit met een garde goed door elkaar.
  • Meng in een andere kom bloem, zout, suiker en instant gist door elkaar.
  • Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en kneed in 10 minuten tot een zacht (niet plakkerig) deeg. Kneed net zo lang tot je een mooi vliesje kunt trekken.
  • Vet een grote kom in met een beetje olijfolie, leg het deeg erin en dek af met een natte theedoek. Laat het deeg rijzen op een warme plek tot het in volume verdubbeld is.
  • Haal het deeg uit de kom, kneed even door en verdeel in 20 gelijke delen. Leg ze op een plank en dek af tot je er verder mee gaat.
  • Doe de feta in een kom en prak deze fijn met een vork.
  • Neem een bolletje deeg en rol deze uit tot een rechthoekige plak van ongeveer 0,5 centimeter dikte. Leg op de onderkant een deel feta en snijd de bovenkant in met een mesje.
    Turkse feta broodjes
  • Klap het deeg over de feta en druk iets aan.
    Turkse feta broodjes
  • Rol vervolgens op en breng de zijkanten iets naar elkaar toe.
    Turkse feta broodjes
  • Herhaal met het resterende deeg. Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier en dek ze af met een vochtige theedoek. Laat ze 30 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Doe de sesamzaadjes in een kommetje. Klop in een ander kommetje eigeel en 1 eetlepel olijfolie door elkaar.
  • Bestrijk de broodjes met het eigeelmengsel en bestrooi met de sesamzaadjes.
  • Bak de broodjes in 20 minuten goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven.

Notities

Tip: bewaar deze broodjes afgedekt of in een plastic zak (als ze afgekoeld zijn). Deze broodjes zijn ook ideaal om in te vriezen, haal ze even van te voren uit de vriezer en piep ze dan eventueel enkele minuten op in de oven.

Pin deze turkse zachte broodjes met feta!

Zin om dit lekkere recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Turkse feta broodjes

Ben je op zoek naar meer lekkere Turkse inspiratie? Alle Turkse recepten vind je handig bij elkaar en er is al genoeg lekkers om uit te kiezen!