Als er iets verslavend lekker is dan is het deze rabarber-blauwe bessen cobbler wel! Op de bodem een zoete compote van rabarber en blauwe bessen met daarop een heerlijk biscuit beslag, afgebakken in de oven en dan smullen als hij nog warm is; genieten!

Tijdens onze vakantie in Amerika aten wij onze eerste cobbler, met blauwe bessen, en toen dacht ik al; dit moet ik thuis ook zeker een keer gaan maken! Het duurde daarna toch nog 1,5 jaar voordat ik er ook daadwerkelijk mee aan de slag ging, maar nu ga ik het zeker vaker maken!

Overigens is de compote lekker zoet, daardoor lusten mensen die normaal rabarber te zuur vinden dit receptje ook!

Rabarber-blauwe bessen cobbler
Rabarber-blauwe bessen cobbler

Gebruik je een klein ovenschaaltje zoals ik (ongeveer 13 bij 17 cm) dan is dus je gehele cobbler bedekt met het biscuit-beslag zoals bij mij. Als je gaat voor een grotere schaal (ongeveer 16 bij 25 cm) dan zie je nog iets van die heerlijke compote als je het serveert! Either way: het is allebei helemaal goed! Officieel hoort een cobbler niet helemaal bedekt te zijn met het beslag, maar een beetje eigenwijsheid is nooit verkeerd.

Rabarber-blauwe bessen cobbler

Een overheerlijk nagerecht dat het ook goed doet bij de koffie/thee
Voorbereiding20 minuten
Bereiding25 minuten
Totale tijd45 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Compote

  • 260 g rabarber
  • 115 g suiker
  • 2 el water
  • 100 g blauwe bessen

Beslag

  • 70 g suiker + 1 el
  • 130 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 45 g koude roomboter
  • 1 ei
  • 3 el melk

Instructies

  • Snijd de rabarber in stukken (ongeveer 0,5 cm dikte).
  • Doe de rabarber, suiker en water in een pan en breng op middelhoog vuur aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat 4-5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Zet het vuur en en roer de blauwe bessen er doorheen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
  • Meng in een kom bloem, suiker en bakpoeder door elkaar.
  • Snijd de roomboter in blokjes en voeg toe. Wrijf met je handen tot het kruimelig is.
  • Klop ei en melk los in een kommetje en giet bij het bloem-boter mengsel. Roer goed door tot je een mooi beslag hebt.
  • Schep de compote in een ovenschaal, schep hierop het beslag en bestrooi met wat extra suiker.
  • Bak de cobbler in 20-25 minuten goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven.

Notities

Tip: Warm is de cobbler het allerlekkerst! Eventueel met een bolletje vanille-ijs.

Pin deze rabarber-blauwe bessen cobbler!

Zin om dit lekkere recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Rabarber-blauwe bessen cobbler

Ben je op zoek naar meer lekkers om te bakken? Alle zoete recepten vind je handig bij elkaar en er is al genoeg lekkers om uit te kiezen!