Deze vegetarische paella wil je zeker een keer maken! Supermakkelijk, onwijs lekker en boordevol smaak; ik hou echt van dit soort gerechten. Het is overigens niet het recept voor een traditionele paella, ik heb er mijn eigen twist aan gegeven.

Als ik heel eerlijk ben, ik ben ook niet de grootste fan van schaal- en schelpdieren. Dus een klassieke paella zul jij mij niet snel zien eten, deze vegetarische versie daarentegen wel!

Je kunt dit gerecht maken met paella of risotto rijst. Ok ok, ook daar wijk ik weer af van het traditionele gerecht.. maar als je het mij vraagt gaat dat prima! Natuurlijk zal de echte kenner het hier niet helemaal mee eens zijn, maar ik ben een beetje eigenwijs he 😉

Vegetarische paella

De afgelopen tijd heb ik overheerlijke vegetarische recepten mogen ontwikkelen voor Crowd Cooks. Zij leveren kant-en-klare maaltijden bij mensen thuis is België. Wekelijks kun je kiezen uit 4 gerechten; altijd gezond en uitgebalanceerd en niet te vergeten: lekker! Ideaal als je wel gezond wil eten zonder er uren voor in de keuken te staan. Daarbij gebruiken ze alleen seizoensgroenten en kiezen waar mogelijk voor lokale producten. Deze vegetarische paella is 1 van die gerechten, onwijs tof dan ook dat ik deze recepten ook met jullie mag delen!

Vegetarische paella

Een heerlijke maaltijd
Voorbereiding10 minuten
Bereiding30 minuten
Totale tijd40 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 250 g kastanje champignons
  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalot
  • 80 g cherry tomaatjes
  • 1 tl kurkuma
  • 80 g water
  • 80 g erwten (uit de vriezer)
  • 150 g risotto rijst
  • 400 ml groente bouillon
  • 0.5 citroen

Instructies

  • Maak de champignons schoon en snijd in plakjes, snipper de sjalot en snijd de cherry tomaatjes in kwarten.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de champignons aan. Schep ze uit de pan als ze gaar zijn.
  • Voeg de gesnipperde sjalot toe aan de pan en fruit deze zacht.
  • Voeg cherry tomaatjes, kurkuma en water toe en breng aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat enkele minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg champignons, risotto rijst en 350 ml van de groentebouillon. Breng aan de kook, zet dan het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Roer tussendoor regelmatig door.
  • Als de paella te droog wordt kun je wat extra bouillon toevoegen, proef af en toe om de garing in de gaten te houden.
  • Voeg na 10 minuten de erwten toe en verhit ook deze mee.
  • Serveer de paella met de citroen.

Pin deze vegetarische paella!

Zin om dit lekkere recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

vegetarische paella

Ben je op zoek naar meer vegetarische inspiratie? Alle vegetarische recepten die ik eerder maakte vind je bij elkaar!