Nu de dagen weer wat warmer worden is het tijd om de ontbijtjes wat aan te passen naar het weer! Wat denk je van dit overheerlijke nicecream ontbijt met granola en aardbeien?! Een feestje om te eten en het smaakt zo onwijs lekker. En hoe fijn dat het ook nog eens een gezond ontbijtje is… dit kan niet anders dan het beste ontbijt ooit zijn!

Deze maand doe ik weer mee aan de foodblogswap, we hebben een Facebook groep boordevol leuke foodbloggers en elke maand kun je je hiervoor opgeven. Je krijgt dan willekeurig een blog toegewezen waarvan je een recept gaat maken met een eigen twist. Deze keer werd ik gekoppeld aan Healthyfood Manon, een blog boordevol lekkere en gezonde recepten! Er staat genoeg lekkers op en zoals altijd kon ik weer eens niet kiezen…

nicecream ontbijt
nicecream ontbijt

Na haar website 3 keer van voor tot achteren doorgespit te hebben had ik enkele favorieten. Maar elke keer weer viel mijn oog op haar nicecream bowl met krüsli en hagelswag, dus die moest het worden! Uiteraard gaf ik mijn eigen twist aan het recept, ik gebruikte ander fruit dat ik nog had liggen in de vriezer en dat resulteerde in dit overheerlijke ontbijt!

Kies voor jouw favoriete granola of laat het weg en voeg wat noten en extra fruit toe. En ja, ook zonder dat is het net zo lekker!

Nicecream ontbijt met granola

Een lekker zomers ontbijt!
Bereiding8 minuten
Totale tijd8 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

Bowl

  • 1 banaan
  • 150 g tropisch fruit bevroren
  • 75 g bosvruchten bevroren
  • 1 scheutje melk

Toppings

  • 2 el cruesli
  • 1 handje vers fruit

Instructies

  • Doe alle ingredienten voor de bowl in je blender/keukenmachine en mix tot een romig ijs. Voeg eventueel wat extra melk toe om het nog gladder te maken.
  • Schep in een bowl en garneer met de cruesli en het verse fruit.

Pin dit nicecream ontbijt!

Zin om dit lekkere recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

nicecream ontbijt

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor het ontbijt? Alle ontbijt recepten die ik eerder maakte vind je bij elkaar!