Als je nog op zoek bent naar een lekkere Turkse maaltijd dan wil je echt deze Izmir köfte een keer maken. Kruidige Turkse gehaktballen met aardappelpartjes in tomatensaus gebakken in de oven. Dit soort maaltijd zijn toch heerlijk?!
Sowieso zijn wij wel echt fan van köfte en in deze ovenschotel zijn ze extra lekker. Overigens heb ik voor jullie het recept iets aangepast, toen wij ze maakten kookten we de aardappelen niet eerst voor. Maar daardoor moest alles wel heel erg lang in de oven. Aan te raden is om ze dus kort even voor te koken, dan garen ze stukken sneller in de oven!
Wij aten deze maaltijd met een frisse groene salade en Turks platbrood erbij. Heerlijk!
Izmir köfte
Ingrediënten
- 500 g rundergehakt
- 1 ui
- 1 handje verse peterselie
- 0.5 el kofte kruiden
- 1 tl tijm
- 500 g tomato frito
- 4 el water
- 6 aardappelen vastkokend
Instructies
- Maak de ui schoon en snipper deze fijn. Hak de peterselie fijn.
- Meng in een kom het gehakt, ui, peterselie, kofte kruiden en tijm door elkaar met een snuf zout.
- Vorm van het gehaktmengsel 6 langwerpige gehaktballetjes.
- Schil de aardappelen en snijd deze in partjes. Kook ze beetgaar (niet zacht!) in een pan met ruim water, giet af en laat goed uitwasemen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celius.
- Meng de aardappelpartjes met de tomato frito, 4 el water en een snuf zout en peper.
- Verdeel de het aardappel mengsel over een ovenschaal, leg daartussen de gehaktballetjes.
- Bak de ovenschotel 40 minuten in de voorverwarmde oven, tot de gehaktballetjes en de aardappelpartjes gaar zijn.
- Bestrooi eventueel nog met wat extra peterselie net voor het serveren.
Pin deze Izmir köfte!
Zin om dit lekkere recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer lekkere Turkse inspiratie? Alle Turkse recepten vind je handig bij elkaar en er is al genoeg lekkers om uit te kiezen!