Elk (social media) kanaal heeft zijn eigen afmetingen qua afbeeldingen en eigenlijk zijn ze overal anders. In dit artikel vertel ik je wat de officiële Pinterest afmetingen zijn voor een pin, video, profielomslag en je profielfoto; handig, want zo doe je het nooit meer verkeerd!

De afmetingen van de ideale pin

Heel eerlijk, je kunt bijna elke verhouding qua afbeeldingen plaatsen op Pinterest. Toch is het zo dat Pinterest zelf aangeeft dat een staande foto de voorkeur heeft, ik zie zelf ook aan mijn statistieken dat deze foto’s vaak beter presteren dus alles wat ik upload is staand.

Nu is het natuurlijk ook zo dat een staande foto langer in beeld blijft als je scrollt over Pinterest, de kans is dus groter dat deze opvalt en ook daadwerkelijk aangeklikt wordt. Daarbij kun je op staande foto’s/afbeeldingen meer informatie kwijt zoals bijvoorbeeld een titel of omschrijving.

De ideale verhouding voor een pin is: 1000 x 1500 pixels oftewel 2:3. Als je je pin groter maakt heb je kans dat deze wordt afgebroken in de feed; niet doen dus!

  • 1000 x 1500 pixels
  • jpeg of png
  • Maximaal 32 MB

De afmetingen voor video op Pinterest

Je kunt video’s uploaden als pin met een link erachter naar je website. Video’s worden in nog niet zo superveel gedeeld in Nederland en zijn daardoor een mooie manier om op te vallen. Deze kunnen in elk formaat geplaatst worden, echter raden ze je aan om vierkante of verticale video’s te gebruiken.

De ideale verhouding is hierin 1:1 of 2:3 / 9:16

  • vierkant of verticaal
  • mp4, mov of m4v
  • Maximaal 2 GB
  • Minimaal 4 sec, maximaal 15 minuten

Afmetingen van je Pinterest profielomslag

Bovenaan je profielpagina heb je een omslag, deze kun je naar eigen wens aanpassen. Denk hierbij aan; je meest recente pins, specifiek geselecteerde pins, pins van een bepaald bord, een video (nog niet voor iedereen beschikbaar), maar ook een afbeelding.

Wil je hier een afbeelding/video plaatsen dan zijn de ideale verhoudingen: 16:9.

Je profielfoto

Zoals op elk platform kun je op Pinterest ook een profielfoto uploaden. Of je hier kiest voor een logo of een foto van jezelf is helemaal je eigen keuze en is ook afhankelijk van je bedrijf/doel. 

De ideale verhouding om hier te uploaden is: 1:1. Zorg dat je logo/gezicht ongeveer in het midden gecentreerd is van de foto. Houd er rekening mee dat de foto op Pinterest als cirkel zichtbaar is.

Pin deze afbeelding op Pinterest!

Zo heb je altijd de officiële Pinterest afmetingen handig bij de hand én kun je makkelijk doorklikken naar dit artikel.

pinterest afmetingen

Meer lezen en leren over Pinterest? Als Pinterest Expert help ik je graag op weg!