Het kost je een beetje tijd, maar deze romige risotto met paddenstoelen en erwten is echt zo onwijs lekker! En eerlijk is eerlijk, risotto is echt niet zo moeilijk te maken. Het kost alleen wat tijd doordat je lepel voor lepel de bouillon toe moet voegen. Maar de smaak maakt dat meer dan goed!

De afgelopen tijd heb ik overheerlijke vegetarische recepten mogen ontwikkelen voor Crowd Cooks. Zij leveren kant-en-klare maaltijden bij mensen thuis is België. Wekelijks kun je kiezen uit 4 gerechten; altijd gezond en uitgebalanceerd en niet te vergeten: lekker! Ideaal als je wel gezond wilt eten zonder er uren voor in de keuken te staan. Daarbij gebruiken ze alleen seizoensgroenten en kiezen waar mogelijk voor lokale producten. Deze romige risotto is 1 van die gerechten, onwijs tof dan ook dat ik deze recepten ook met jullie mag delen!

Romige risotto met paddenstoelen
Romige risotto met paddenstoelen

Romige risotto met paddenstoelen

Een heerlijke en vegetarische maaltijd
Voorbereiding10 min
Bereiding25 min
Totale tijd35 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 snuf zout en peper
  • 5 takjes verse tijm
  • 70 g champignons
  • 70 g kastanje champignons
  • 100 g portobello
  • 160 g erwten
  • 150 g risotto rijst
  • 500 ml groente bouillon
  • 250 g mozzarella

Instructies

  • Maak de ui en knoflook schoon en snipper deze fijn.
  • Maak de champignons schoon en snijd in kwarten, snijd de portobello doormidden en in reepjes.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de ui en knoflook met een snuf peper en zout, tot de ui glazig ziet.
  • Ris de blaadjes van de tijm af en voeg deze samen met de champignons toe. Bak even door.
  • Verwarm ondertussen de groentebouillon in een steelpannetje.
  • Voeg de risotto rijst en de erwten toe aan de champignons en bak even aan.
  • Voeg vervolgs een lepel (soep opscheplepel) van de bouillon toe aan de pan. Blijf regelmatig roeren tot de bouillon helemaal is opgenomen. Voeg dan pas de volgende lepel bouillon toe en herhaal dit tot je risotto gaar is.
  • Snijd de mozzarella in stukjes en schep deze net voor het serveren door de warme risotto.

Pin deze romige risotto met paddenstoelen!

Zin om dit lekkere recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

romige risotto vegetarisch

Ben je op zoek naar meer vegetarische inspiratie? Alle vegetarische recepten die ik eerder maakte vind je bij elkaar!