Wauw! Wat een uitvinding, vegan pistache ijs! Heerlijk romig, een volle pistachesmaak en een diepgroene kleur. En dat zonder het gebruik van zuivel, geraffineerde suiker en/of synthetische kleurstoffen. Geniet ervan!

Dit ijs is niet alleen onwijs lekker maar ook echt heel erg makkelijk om te maken, je hebt zelfs geen ijsmachine nodig! Heb je die wel? Dan kan dat natuurlijk ook, maak dan het mengsel en volg de instructies van de machine. Bestrooi dan het ijs net voor het serveren met de pistachenootjes. Of hak ze fijn en schep ze door het ijsmengsel. Alles is even lekker!

Pistache ijs

Vegan pistache ijs

Heerlijk en romig ijs!
Voorbereiding10 minuten
Wachttijd4 uur
Totale tijd4 uur 10 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 ml plantaardige melk
  • 125 gr pistachenoten ongebrand en ongezouten + extra voor erop
  • 1 avocado rijpe avocado
  • 2 el ahornsiroop of honing, naar smaak
  • 1 tl amandelextract
  • ¼ tl spirulina optioneel voor een nog diepere groene kleur

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een dikke, romige massa.
  • Proef en voeg naar smaak eventueel nog een eetlepel ahornsiroop of een tl extra amandelextract toe.
  • Schep het mengsel in een cakevorm of ovenschaal en strooi er nog wat extra pistachenoten over.
  • Zet de cakevorm of ovenschaal voor 4 uurtjes in de vriezer zodat het ijs kan opstijven en eet smakelijk!

Pin dit heerlijke pistache ijs!

Zin om dit lekkere recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

pistache ijs

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor lekker ijs? Alle ijs recepten die ik eerder maakte vind je bij elkaar!