Als het kwik weer oploopt heb ik eigenlijk geen zin meer in warme groenten. Deze sperziebonensalade met rode ui en tomaatjes daarentegen vind ik dan het perfecte bijgerecht! Ik maak het al jaren dus het werd hoog tijd om dit makkelijk maar smaakvolle recept ook met jullie te delen!

Sperziebonen, broccoli en asperges zijn eigenlijk wel echt mijn favoriete groentes. Ze zijn alledrie heerlijk gekookt, maar ook doen ze het goed in salades. Ik probeer sowieso elke dag minimaal 300 gram groentes te eten, als ik lunch met een salade (wat ik nogal regelmatig doe) dan kom ik daar gemakkelijk overheen. Overigens ben ik ook zo iemand die liever een dubbele portie groenten heeft ipv pasta of rijst.

Sperziebonen salade
Sperziebonen salade

Deze sperziebonensalade is heerlijk als bijgerecht bij de barbecue, maar ook net zo lekker bij een stukje kip/vlees/vis/vega. Je kunt er echt alle kanten mee op!

Doordat we de rode ui eerst weken in azijn krijgt deze een heerlijke zure smaak. Dat maakt dit gerecht extra lekker en fris; perfect dus op een warme zomerdag.

Sperziebonensalade

Een heerlijk bijgerecht op een warme zomerdag
Voorbereiding10 minuten
Bereiding15 minuten
Totale tijd25 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 350 g sperziebonen
  • 1 rode ui
  • 4 el azijn
  • 10 cherry tomaatjes
  • 1 snuf zout
  • 1 el olijfolie

Instructies

  • Maak de ui schoon, snijd doormidden en vervolgens in dunne plakjes.
  • Doe de ui in een schaaltje en giet er de azijn overheen. Laat deze staan terwijl je verder gaat met de rest, zo kan het goed intrekken.
  • Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook.
  • Maak de sperziebonen schoon en kook ze beetgaar in de pan (ongeveer 12 minuten).
  • Als de sperziebonen gaar zijn giet je ze af, spoel na met koud water om ze af te koelen en het kookproces te stoppen.
  • Doe de sperziebonen in een schaal/op een ruim bord.
  • Snijd 5 cherry tomaatjes doormidden en de andere 5 in vieren. Verdeel over de sperziebonen.
  • Giet de azijn weg uit het kommetje uien en verdeel de plakjes ui over de salade.
  • Besprenkel de salade met wat olijfolie en maak af met een snuf zout.

Pin deze sperziebonensalade!

Zin om dit lekkere recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

sperziebonensalade

Ben je op zoek naar meer groente inspiratie ? Alle groente recepten die ik eerder maakte vind je bij elkaar!