Ook als blogger zijn er genoeg manieren om je skills op te vijzelen, om te zorgen dat jij de beste bent en blijft in wat je doet. Daarom deel ik in dit artikel 6 online cursussen/handboeken voor bloggers waar je eigenlijk echt niet zonder kunt! Van het maken van de mooiste foto’s, tot social media, financiën en SEO; met deze 6 heb je een geweldige basis te pakken!

Toen ik net begon met bloggen was dat echt gewoon voor de fun, een plek online om mijn recepten te delen en anderen hiermee te inspireren. Gaandeweg werd het alleen maar leuker, steeds meer mensen vonden mijn website en ik wilde meer leren over alles eromheen. Hoe wordt je nóg beter gevonden via google, hoe zorg ik voor een eigen stijl in mijn foto’s en hoe werkt dat dan op social media? 

Het duurde bij mij een aantal jaar voordat mijn website echt mijn onderneming werd. Ik kreeg steeds meer aanvragen voor samenwerkingen en daar kwam ook meteen het financiële aspect om de hoek kijken, iets waar niet veel over gepraat wordt maar wat oh zo belangrijk is! 

Daarom heb ik in dit artikel 6 geweldige cursussen/pakketten/online leeromgevingen verzameld waarmee je je blog naar een hoger niveau gaat tillen. Er zijn tegenwoordig flink wat online cursussen te vinden en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Onderstaande 6 zijn mijn absolute favorieten en die raad ik je dan ook voor de volle 100% aan. Ben je er klaar voor?! Let’s go!

5 beste cursussen voor bloggers

Do It Yourself Kickstart Pakket – Social Media Coach

“Dit DIY kickstart pakket bestaat uit negen (!!) guides waarin je alles kunt vinden om je eigen social media strategie te bouwen en dat te vertalen naar duimstoppende content voor Instagram, Facebook en LinkedIn. Haal die lezers maar binnen!”

Naast hun eigen bedrijven runnen Mark en Ingèr samen Social Media Coach, dat je als koppel samen een geweldig bedrijf kunt opbouwen bewijzen deze 2 ondernemers pur-sang wel! Enthousiast, boordevol bruisende ideeën en met veel kennis helpen ze ondernemers hun bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Do It Yourself Kickstart Pakket – €57,00

5 beste cursussen voor bloggers

Het SEO handboek voor ondernemers – Shelley Beekman

“Dit SEO handboek voor ondernemers is echt iets voor jou als je meer bezoekers en klanten wil via je website. Het is een complete guide voor iedereen die ‘iets’ met SEO wil doen maar geen idee waar te beginnen. Ik leg je uit wat alle termen betekenen, hoe je ze kan optimaliseren en welke tools je daarbij kunnen helpen. Aan het eind van het e-book is niet alleen je kennis helemaal up-to-date, maar is je website ook helemaal SEO-proof. Daarnaast geef ik ook nog extra tips om een SEO-proof webtekst te schrijven (die ook nog eens lekker leest) en dingen die je nog meer kan doen om een betere positie te scoren in Google.”

Shelley leerde ik in 2019 kennen tijdens een workation in Marrakech, de klik was er meteen. Een inspirerende dame die veel (heel veel!) van SEO en goede teksten afweet. Daarnaast kan ze je ook helpen met het neerzetten van een concrete merkstrategie, interessant dus als je zoekende bent!

Het SEO handboek voor ondernemers – €19,95

Pinterest cursus

De Kracht van Pinterest – 7-weekse cursus

“Zo zonde is het als ik zie dat ondernemers/bloggers nog niet of op de verkeerde manier Pinterest inzetten voor hun bedrijf. Ze weten eigenlijk niet wat ze doen en pinnen maar wat om maar te pinnen. Wat als ik jou vertel dat je je bezoekersaantallen en sales met Pinterest echt explosief kunt laten groeien? Met maar 1 uur per week?!”

In dit rijtje kan ik natuurlijk niet anders dan mijn eigen 7-weekse cursus voor Pinterest ook noemen. Juist voor bloggers is Pinterest een onwijs krachtige tool die zorgt voor een constante stroom bezoekers. Als je Pinterest optimaal inzet voor jouw blog dan blijft het vóór je werken!

De Kracht van Pinterest – €489,00

5 beste cursussen voor bloggers

#Financefriday pakket – Ingèr Vierhout

“Ik weet hoe het is om je kop in het zand te steken rondom geld en wat dat voor effect heeft. Juist nu, door alles wat er speelt, merk ik hoe belangrijk het is om met je geld situatie te dealen en je skills te verbeteren. En dat is precies waar het bij dit pakket om draait. Verbeter je money mindset, creëer een kraakhelder overzicht en krijg grip op je situatie.”

Als iemand mij elke keer weer enthousiast en creatief maakt dan is het Ingèr wel. Ze weet de juiste vragen te stellen en je te inspireren met haar reis in ondernemen, sporten en #yougogirldingen. Elke vrijdag draait het om geld, creëer een sterke (money)mindset!

#Financefriday pakket – €68,00

de 6 beste cursussen voor bloggers
Elke Verbruggen fotografie

#Productiviteit on fleek – Charlotte van ’t Wout

‘#productiviteitonfleek is geen ‘gewone’ cursus productiviteit, waarin Charlotte van ’t Wout je leert to-do lists maken en vooruit te plannen. Integendeel: met praktische handvaten van Charlotte creëer je een gebruiksaanwijzing voor jezelf. Hoe ziet jouw ideale werkdag eruit? Wat geef je wel aandacht, wat niet? Deze cursus is voor de (aankomend) creatieve ondernemer die moeite heeft prioriteiten te stellen of die te perfectionistisch is.  Ruim 3.000 cursisten gingen je voor!’

Deze cursus heb ik zelf ook gevolgd en vond ik echt onwijs waardevol! Nog steeds pak ik er regelmatig het werkboek bij om mezelf te herinneren aan mijn doelen en om de lessen nog eens te lezen. Een hands-on cursus met fijne voorbeelden!

#Productiviteit on fleek – €238,37

de 6 beste cursussen voor bloggers

Vink Academy – Laura Vink

Of je nu recepten deelt, schrijft over lifestyle, een reisblog hebt of heel iets anders: met goede foto’s verhoog je de professionaliteit van je site. Je onderscheidt je zo van iedereen die (hetzelfde) gratis rechtenvrije materiaal gebruikt en kunt tegelijkertijd je eigen sfeer en branding in de beelden verwerken. Daarnaast is het handig dat als je zelf de foto’s maakt, je op voorhand rekening kunt houden met waar je de tekst overlay wilt plaatsen voor Pinterest. Maar bovenal is foto’s maken gewoon superleuk! 🙂

Hier kan ik niet anders dan de gehele website aanraden. Als blogger en ondernemer vind ik het onwijs belangrijk dat je je eigen foto’s maakt in je eigen stijl, zorg dat je eruit springt met je eigen materiaal! Op Laura’s website vind je tal van tips, een online cursus en verschillende e-books. Genoeg te leren!

Vink Academy – verschillende prijzen

Mijn 6 favoriete cursussen/online leeromgevingen

Nou, dat zijn ze dan. Mijn 6 favoriete cursussen/online leeromgevingen voor bloggers. Ik denk namelijk echt dat je hiermee een geweldig goede basis neerzet om het optimale uit jouw blog/bedrijf te halen. Ben dan ook onwijs benieuwd of je deze al kent, wellicht hebt gevolg of misschien nog een andere aanvulling hebt die we echt niet mogen missen?

Pin deze 6 beste cursussen voor bloggers!

de 6 beste cursussen voor bloggers