Ben je nog op zoek naar een lekker snackrecept? Dan wil je deze baba ganoush met heerlijke topping zeker binnenkort eens op tafel toveren. Heerlijke geroosterde aubergines geven het een unieke smaak, serveer het met rauwkost en klaar is je feest!

Nog steeds verbaas ik me elke keer weer hoe weinig er aubergines gegeten worden door mensen. Als ik dan vraag waarom ze het bijna niet eten dan komt dat eigenlijk omdat ze niet veel verder komen dan deze veelzijdige groente te gebruiken in een pastasaus. Nou, laat ik je vertellen; aubergines zijn onwijs lekker en je kunt er echt zoveel kanten mee op. Het zachte vruchtvlees neemt goed smaken op, is heerlijk romig en het is perfect om verschillende soorten gerechten mee te maken.

Het recept voor deze baba ganoush is geïnspireerd op een Turks recept van mijn man en schoonmoeder. Standaard als de bbq aangaat worden er aubergines geroosterd om er een dip van te maken, het staat dan op tafel als bijgerecht met een flinke schep Turkse yoghurt erbij. Ik veranderde het recept naar een snackrecept en omdat ik het extra feestelijk (en lekker) wilde maken voegde ik een topping van tomaat, paprika en peterselie toe. Een overheerlijke combinatie!

Baba ganoush met topping

Zo maakte ik al eerder een aantal pareltjes met deze paarse rakker, zoals; met aubergine en feta gevulde portobello, knapperige aubergine rolletjes met frisse dip, vegetarische auberginestoof en een aubergine tempura. Stuk voor stuk echt overheerlijke recepten waar wij van genoten hebben.

Ben je op zoek naar nog meer overheerlijke inspiratie, neem dan zeker een kijkje op aubergine.nl. Je vind er onwijs veel inspiratie voor verschillende gerechten geïnspireerd op verschillende keukens, ik weet zeker dat er genoeg tussenstaat dat je zal verrassen!

Baba ganoush met topping

Deze baba ganoush met heerlijke topping is perfect als gezonde snack. Als je aan snacken denkt dan denk je wellicht niet zo snel aan aubergine, dus ik dacht: daar moet ik verandering in brengen! Aubergine is gewoon echt een gezonde groente; ze zitten boordevol vezels, vitaminen en mineralen. Daarnaast zijn ze koolhydraatarm en perfect als vleesvervanger. Doordat ze boordevol vezels zitten geven ze een verzadigd gevoel. Dat maakt deze baba ganoush alleen maar beter; wat met dit snackrecept eet je een mooie portie groenten!

Lekker op een warme zomerdag, buiten in de tuin of op het balkon, een lekker drankje erbij… ja puur genieten!

Baba ganoush met heerlijke topping

Een lekkere en gezonde snack
Voorbereiding20 minuten
Bereiding30 minuten
Totale tijd50 minuten
Porties: 3 personen

Ingrediënten

Ingredienten

 • 2 aubergines
 • 2.5 el olijfolie
 • 1 snuf zout en peper
 • 1.5 el tahin
 • 0.5 tl paprikapoeder
 • 1 tl citroensap

Ingredienten topping

 • 6 cherry tomaatjes
 • 1 geroosterde paprika
 • 5 takjes verse peterselie
 • 0.5 el olijfolie
 • 1 snuf zout

Ingredienten voor het serveren

 • 0.5 komkommer
 • 12 radijsjes
 • 0.5 krop baby romaine

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
 • Snijd de aubergines in de lengte doormidden en snijd het vruchtvlees kruislings in (zonder de schil de beschadigen).
 • Leg ze op de bakplaat en besprenkel met 1,5 el olijfolie. Bestrooi met een snuf zout en peper.
 • Rooster de aubergines 35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
 • Haal de aubergines uit de oven en laat even afkoelen.
 • Schep met een lepel het vruchtvlees uit de aubergines en doe in een keukenmachine. Voeg 1 el olijfolie, tahin, paprikapoeder en citroensap toe en mix tot een romige massa.
 • Proef en breng eventueel verder op smaak met wat zout/peper/paprikapoeder/citroensap.
 • Snijd de cherry tomaatjes en de geroosterde paprika in kleine blokjes en doe in een kommetje.
 • Hak de peterselie fijn en voeg toe. Schep er de olijfolie door en breng op smaak met een snuf zout.
 • Verdeel de baba ganoush over een bord en daaroverheen de topping.
 • Serveer de baba ganoush met plakjes komkommer, halve radijsjes en de baby romaine.

Pin deze baba ganoush!

Zin om dit lekkere recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

baba ganoush

Dit recept is gemaakt voor een samenwerking.