Pizza, ik ben er dol op! Deze pizza met geitenkaas, bietjes en pistache is weer eens wat anders dan je standaard pizza tonno. Lekker fris, makkelijk om te maken én lekker klein en handzaam. Perfect als lunch, diner of als hapje op een feestje.

Geitenkaas, bietjes en rucola is voor mij echt zo’n standaard combinatie die altijd lekker is. Bijvoorbeeld verwerkt in een lekkere salade, maar op een pizza werkt het ook echt goed! Overigens kun je de bietjes ook in dunne plakjes snijden/schaven en deze vervolgens als een soort carpaccio over heel de bodem leggen, dat ziet er ook nog eens supermooi uit.

Pizza geitenkaas en bietjes

Met onderstaand recept maak je 2 kleine pizza’s, perfect als lunch voor 2 personen of diner voor 1 persoon. Gebruik eventueel onderstaand recept voor 1 grote pizzabodem.

Pizza met geitenkaas, bietjes en pistache

Een heerlijke vegetarische pizza
Voorbereiding5 minuten
Bereiding10 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 2 stuks

Ingrediënten

  • 2 mini bloemkool pizzabodems Magioni
  • 80 g geitenkaas
  • 1 el melk
  • 1 tl oregano
  • 1 snuf peper
  • 2 bietjes (gekookt)
  • 1 el pistache nootjes zonder schil
  • 1 handvol rucola

Instructies

  • Verwarm de mini bloemkool pizzabodems zoals aangegeven op de verpakking.
  • Doe de geitenkaas, melk, oregano en een snuf peper in een kom. Roer los met een vork tot je een smeuige massa hebt.
  • Snijd de bietjes in parten. Hak de pistache nootjes grof.
  • Besmeer de pizzabodems met de geitenkaas. Verdeel er de bietjes overheen en bestrooi met de pistache nootjes.
  • Maak de pizza af met de rucola.

Pin deze heerlijke pizza!

Zin om dit lekkere recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Pizza geitenkaas en bietjes

Ben je op zoek naar meer vegetarische inspiratie? Alle vegetarische recepten die ik eerder maakte vind je bij elkaar!