Deze kattentaart is de purrrrrfecte taart voor iedereen die, net als ik, een zwak heeft voor katten. Of lekkere taart, want deze taart is echt overheerlijk! De taart bestaat uit 3 lagen met verschillende smaken.

Al een tijd lang wilde ik een keer een echte grote taart met verschillende lagen maken. Nou, het is me gelukt hoor! Zoals je wel zal verwachten; het is een flink recept geworden. Dat komt vooral doordat ik 3 verschillende taarten heb gemaakt, wel allemaal afgesmeerd en gevuld met dezelfde crème. Een flinke taart, flinke ingrediëntenlijst en redelijke flinke bereidingstijd. Maar je krijgt er ook veel voor terug!

Deze maand doe ik weer mee aan de foodblogswap, we hebben een Facebook groep boordevol leuke foodbloggers en elke maand kun je je hiervoor opgeven. Je krijgt dan willekeurig een blog toegewezen waarvan je een recept gaat maken met een eigen twist. Deze keer werd ik gekoppeld aan De zoetekauw, een blog boordevol lekkere recepten! Er staat genoeg lekkers op, maar toen ik de kattentaart zag wist ik dat het die moest worden! Ik heb het recept wel flink aangepast, maar de inspiratie is duidelijk!

De oortjes van de katten maakte ik zelf, hiervoor gebruike ik suikerkoekjes naar dit recept. Je zou er ook voor kunnen kiezen om ze te maken van marshmallows; knip deze doormidden en duw ze iets samen aan 1 kant, dan lijken het net oortjes!

Maak je de taart een dag van te voren? Bewaar hem dan in de koelkast (eventueel in aparte lagen en stel hem op de dag zelf samen).

Ik doe het niet vaak, maar deze foto’s hebben helemaal geen opsmuk. De taart is al aanwezig genoeg dus ik dacht, laat ik het helemaal simpel houden!

Kattentaart

De ultieme taart voor de kattenliefhebber!
Voorbereiding1 uur 30 minuten
Bereiding2 uur 45 minuten
Wachttijd2 uur
Totale tijd6 uur 15 minuten
Porties: 40 porties

Ingrediënten

Laag 1, biscuit

  • 6 eieren
  • 180 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 135 g bloem
  • 53 g maizena

Laag 2, Chocoladecake

  • 4 eieren
  • 200 g bruine basterdsuiker
  • 215 g Becel Romig
  • 1 tl vanille extract
  • 200 g pure chocolade
  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder

Laag 3, Biscuit witte chocolade

  • 4 eieren
  • 120 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 90 g bloem
  • 35 g maïzena
  • 70 g witte chocolade

Crème

  • 1,5 kg mascarpone
  • 600 ml slagroom
  • 240 g suiker
  • 1,5 el vanille extract

Vulling & decoratie

  • 280 g kersen op siroop
  • 125 g aardbeienjam
  • 6 m&m’s
  • 1 chocolade schrijfstift
  • 6 Koekjes voor de oortjes
  • enkele druppels kleurstof kleur naar wens

Instructies

Laag 1, Biscuit

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zet een bakvorm van 24 cm klaar en vet goed in.
  • Klop de eieren, suiker en vanillesuiker met de keukenmachine op middelhoge stand in 10 minuten licht en luchtig.
  • Zeef de bloem en maïzena erboven en spatel rustig door het mengsel heen.
  • Giet in de bakvorm en bak circa 60 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Als de biscuit gaar is (test eventueel even met een houten prikker), laat hem dan even afkoelen in de vorm. Haal vervolgens uit de vorm en plaats op een rooster om helemaal af te koelen.

Laag 2, Chocoladecake

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Vet een ronde bakvorm van 20 centimer in met wat boter.
  • Smelt de pure chocolade au bain marie.
  • Doe de margarine en vanille extract in een kom en giet hier de gesmolten chocolade bij. Roer met een garde tot je een glad en romig mengsel hebt.
  • Klop de bruine suiker en de eieren licht en romig.
  • Voeg 1/3 van het chocolademengsel toe aan de eieren en meng goed door. Herhaal tot alles gemengd is.
  • Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en schep door het mengsel heen.
  • Schep het mengsel in de bakvorm. Bak de cake 50 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat compleet afkoelen.

Laag 3, witte chocolade biscuit

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zet een bakvorm van 18 cm klaar en vet goed in.
  • Klop de eieren, suiker en vanillesuiker met de keukenmachine op middelhoge stand in 10 minuten licht en luchtig.
  • Zeef de bloem en maïzena erboven en spatel rustig door het mengsel heen.
  • Hak de chocolade in stukjes en spatel door het beslag.
  • Giet in de bakvorm en bak 35-45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Als de biscuit gaar is (test eventueel even met een houten prikker), laat hem dan even afkoelen in de vorm. Haal vervolgens uit de vorm en plaats op een rooster om helemaal af te koelen.

Crème

  • Het is aan te raden de vulling in twee keer te maken.
  • Doe de mascarpone in een kom en klop met een handmixer luchtig
  • Voeg de slagroom, suiker en vanille extract toe en mix met de handmixer tot het mengsel dik is in circa 2-3 minuten. Mix het mengsel niet langer dan nodig! Daardoor zal het te zacht worden. Zet 30 minuten in de koelkast om iets op te stijven.

Chocoladetaart samenstellen

  • Schep 3 el siroop uit de pot kersen en hou apart. Laat de kersen goed uitlekken in een vergiet.
  • Is je chocoladecake bol van boven? Snijd er dan een stukje vanaf zodat je een rechte cake hebt.
  • Snijd de cake horizontaal doormidden, bestrijk beide snijvlakken met de kersensiroop.
  • Verdeel over beide snijvlakken de mascarpone vulling. Verdeel over de onderkant de kersen en leg het bovenste deel erop. Druk iets aan.
  • Gebruik een spatel om de zijkanten iets af te smeren.

Vullen biscuits

  • Pak de helft van de crème en doe deze in een spuitzak.
  • Snijd de biscuits in 3 lagen.
  • Begin met de grote biscuit; Pak de bodem. Spuit met de crème een rand op het snijvlak (zodat je een dammetje hebt voor de aardbeienjam. Verdeel binnen de crème 2/3 van de aardbeienjam.
  • Leg hierop de tweede laag en bespuit deze met de crème, leg dan de bovenste laag erop.
  • Spuit met de crème eventuele openingen aan de zijkanten dicht. Pak vervolgens een deegschraper of paletmes die je tegen de taart aanzet. Schraap de overtollige vulling er van af. Maak tussendoor je deegschraper/paletmes schoon. (dit mag een dun laagje zijn, straks gaan we nog decoreren)
  • Herhaal bovenstaande met de witte chocolade biscuit.

Taart samenstellen

  • Verdeel de resterende crème over 3 (of meer) bakjes en kleur deze naar wens met kleurstof. Doe deze in een spuitzak met kartelmondje. Spuit de creme in toefjes op de zijkant van de biscuits.
  • Begin met de grootste laag. Zet enkele stevige prikkers in het midden, zodat de taart recht blijft staan. Leg er een stevig karton op ter grootte van de chocoladecake en zet vervolgens de chocolade cake erop. Zet als laatste de kleinste laag er bovenop.
  • Verdeel dan de gekleurde crème over de bovenkanten van de cake.
  • Duw de m&m's in de lagen en gebruik de chocolade schrijfstift om neusje, mond en snorharen te tekenen. Als laatste zet je de oortjes erin.

Pin deze kattentaart!

Zin om dit lekkere recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met deze lekkere taart.

kattentaart

Ben je op zoek naar meer lekkere inspiratie? Alle zoete recepten die ik eerder maakte vind je bij elkaar!