Deze grove bulgur salade met paprika en kruiden is het perfecte bijgerecht. Heerlijk bij bijvoorbeeld de barbecue! Het zit boordevol smaak en je zet heb binnen 25 minuten op tafel. Het fijne aan deze salade is dat deze zowel lauw-warm als koud onwijs lekker is. Ideaal dus om voor te bereiden voor de maaltijd, of maak extra veel en geniet er de volgende dag weer van tijdens de lunch (met bijvoorbeeld wat feta er overheen verkruimeld).
De grove bulgur koop ik zelf bij de Turkse supermarkt. Bulgur verkopen ze in een fijne en grove variant, de fijne neemt iets meer smaken op dan de grove. variant. Mocht je alleen de fijne bulgur kunnen vinden dan kun je die ook prima gebruiken voor dit recept! Ik maak er ook regelmatig kisir mee; nog zo’n overheerlijke bulgur salade!
Grove bulgur salade
Ingrediënten
- 170 g grove bulgur
- 1 gele paprika
- 3 geroosterde rode paprika's uit pot
- 2 lente-uitjes
- 10 g verse peterselie
- 10 g verse dille
- 0,5 tl paprikapoeder
- 1 el olijfolie
- 1 snuf zout en peper
Instructies
- Kook de bulgur gaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Snij de steelaanzet en zaadlijsten uit de paprika, snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de geroosterde paprika's in blokjes en de lente-uitjes in dunne ringen. Hak de verse kruiden grof.
- Meng in een kom de bulgur met de groenten, kruiden, paprikapoeder, olijfolie en een snuf zout en peper door elkaar.
Notities
Pin deze grove bulgursalade!
Zin om dit lekkere recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer lekkere Turkse inspiratie? Alle Turkse recepten vind je handig bij elkaar en er is al genoeg lekkers om uit te kiezen!