Dit roomijs met aardbeienswirl en koekkruimels maak je gemakkelijk zonder ijsmachine en het is zo lekker! Heerlijk zoet en perfect als tussendoortje of nagerecht. Schep lekker wat bollen op een hoorntje of gewoon zo uit een kommetje.
Ik gebruik voor dit recept de Bonne Maman – meer fruit minder suiker aardbeien. Deze heeft een volle aardbeiensmaak en dat in combinatie met minder suiker maakt deze jam perfect voor dit ijs. Dat je geen ijsmachine nodig hebt voor dit recept maakt het alleen maar nóg beter als je het mij vraagt! Ik heb namelijk wel een ijsmachine staan, maar heel eerlijk… ik vergeet altijd dat ik die bak van te voren moet invriezen.
Roomijs met aardbeienswirl en koekkruimels
Ingrediënten
- 250 ml slagroom
- 180 ml gecondenseerde melk
- 0.5 tl vanille extract
- 40 g biscuitjes
- 150 g aardbeienjam Bonne Maman
Instructies
- Klop de slagroom samen met het vanille extract met een mixer stijf.
- Voeg de gecondenseerde melk toe en spatel er doorheen.
- Verkruimel de biscuitjes. Roer in een kommetje de aardbeienjam los.
- Verdeel 1/3 van het slagroommengsel over een bak. Schep er 1/3 van de jam op en gebruik een mes/prikker om deze er doorheen te swirlen. Verdeel er 1/3 van de koekkruimels over. Herhaal deze stappen tot alles op is.
- Dek de bak af met folie en zet ongeveer 5 uur in de vriezer, tot het helemaal bevroren is.
Pin dit heerlijke roomijs met aardbeienswirl!
Zin om dit lekkere recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Zin om nog meer lekkere ijsjes te maken? Alle ijs recepten vind je handig bij elkaar en er is al genoeg lekkers om uit te kiezen!