Deze bruschetta met gegrilde aubergine en avocadospread en een heerlijke Mexicaanse salsa zijn een perfect hapje voor bij de borrel of als barbecue bijgerecht. Boordevol heerlijke smaken denk aan; romige avocado, rokerige gegrilde aubergine en dan de frisse Mexicaanse salsa. Een feestje om te eten!

Het aller-aller-allerlekkerste is om de aubergines te grillen op de barbecue. Dan krijgen ze echt zo’n heerlijke rokerige smaak. Overigens kun je ze natuurlijk ook grillen in de grillpan, dan heb je wellicht niet die echte barbecue smaak maar lekker blijft het sowieso!

Als ik op Instagram vraag hoe vaak mensen aubergine eten dan krijg ik vaak als reactie; ‘bijna nooit, want ik weet niet goed wat ik er mee moet doen behalve verwerken in de pastasaus’. Maar 1 op de 10 Nederlanders eet met grote regelmaat aubergine. Zo zonde! En daarom inspireer ik graag met de lekkerste recepten met aubergine in de hoofdrol. Want echt: deze groente is zo lekker veelzijdig! Je kunt er alle kanten mee op.

Bruschetta met gegrilde aubergine

Van zichzelf is de aubergine vrij neutraal, maar tijdens het koken neemt deze de smaken op van de specerijen/kruiden die je in je recept gebruikt. Precies dat is wat de aubergine zo lekker veelzijdig maakt en waarom ik ze graag verwerk in recepten. In dit recept gebruik ik geen specerijen maar een lekkere BBQ smaakmaker: Mexican salsa. Deze brengt dit lekkere hapje echt naar een hoger niveau! Op aubergine.nl vind je ook een recept waarbij de Mexican salsa wordt gebruikt om de aubergines af te lakken. Ik heb er een creative twist aan gegeven door de salsa naast mijn bruschetta te serveren.

Er loopt nu een supertoffe winactie bij aubergine.nl; gebruik 1 van de 4 bbq smaakmakers bij je aubergine en maak kans op een mini-Big green egg! Deze barbecue smaakmakers zijn speciaal ontwikkeld voor deze campagne en hiermee breng je de aubergine eenvoudig op smaak, denk aan; spicy oriental, orange honey, mexican salsa en garlic lemon. Bij verschillende supermarkten vind je nu een sticker op de aubergine met uitleg over deze winactie. Maar hé; je bent nu hier dus ik zou zeggen maak deze heerlijke bruschetta met gegrilde aubergine!! Deel je foto op Instagram met #BBQSmaakmakers en #aubergine en misschien ben jij de gelukkige winnaar!

Bruschetta met gegrilde aubergine

Je kunt echt zoveel lekkers maken met aubergine! Ik maakte er al verschillende heerlijke gerechten mee, zoals; taco’s met pulled aubergine,  baba ganoush,  met aubergine en feta gevulde portobello, knapperige aubergine rolletjes met frisse dip, vegetarische auberginestoof en een aubergine tempura. Benieuwd naar al dit lekkers? Neem een kijkje op deze pagina met alle aubergine recepten! Zo zie je wel; de aubergine is verrassend veelzijdig! Je kunt er zoveel meer mee dat hem standaard meebakken in de pastasaus.

Ben je op zoek naar nog meer overheerlijke inspiratie, neem dan zeker een kijkje op aubergine.nl. Je vind er onwijs veel recepten voor verschillende gerechten geïnspireerd op verschillende keukens, ik weet zeker dat er genoeg tussenstaat dat je zal verrassen!

Ben je geen koriander fan (hallo zeepsop)? Vervang dan de koriander door peterselie in de salsa: net zo lekker!

Bruschetta met gegrilde aubergine en avocadospread

Heerlijke smaken op een broodje!
Voorbereiding20 minuten
Bereiding20 minuten
Totale tijd40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 1 petit stokbrood
 • 2 aubergines
 • 1 el olijfolie
 • 1 snuf zout

Avocado spread

 • 1 avocado
 • 2 el ricotta
 • 1 snuf zout en peper

Mexicaanse salsa

 • 1 tomaat
 • 1 kleine ui
 • 0.5 limoen
 • 15 g koriander
 • 1 snuf zout en peper

Instructies

Mexicaanse salsa

 • Snij de tomaat, ui en peterselie fijn. Meng in een kommetje en pers er de halve limoen boven uit. Breng op smaak met een snuf zout en peper.

Avocado spread

 • Snij de avocado doormidden en haal de pit eruit. Schep het vruchtvlees in een hoge beker.
 • Voeg de ricotta toe en pureer fijn met een staafmixer. Breng op smaak met een snuf zout en peper.

Aubergines grillen

 • Zorg dat je barbecue of grillpan goed warm is.
 • Snij het kroontje van de aubergine. Snij de aubergine in de lengte doormidden, snij de helften in dunne plakken.
 • Bestrijk de aubergineplakken aan beide zijdes met olijfolie en bestrooi met een snuf zout.
 • Grill de aubergineplakken gaar op de barbecue of in de grillpan.

Bruschetta's maken

 • Grill de sneetjes stokbrood kort op de barbecue of grillpan.
 • Besmeer met de avocado spread en verdeel er de aubergine plakken over. Maak af met wat mexicaanse salsa.

Pin deze Bruschetta met gegrilde aubergine!

Zin om dit lekkere recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren.

Bruschetta met gegrilde aubergine

Dit recept is gemaakt voor een samenwerking.