Voor wie er een feestje van wil maken aan de ontbijttafel: dit ontbijttaartje met mango en bramen is onwijs lekker! Dit taartje is 100% paleo; zonder gluten, lactose en toegevoegde suikers. Maar goed, dat doet uiteraard niks af aan de smaak!
Al eerder plaatste ik een ontbijttaartje met blauwe bessen, nadat ik via Instagram meerdere keren de vraag kreeg of ik eens lekkere (en gezonde) ontbijttaartjes wilde maken. Geen probleem, met alle liefde zelfs! Laat het me vooral weten als je nog meer van dit soort lekkere taartjes zou willen zien, dan ga ik er mee aan de slag.
In het recept gebruik ik 2,5 gram agar agar, mocht je geen precisie weegschaal hebben dan kun je 3 gram afwegen. Ik heb zelf dus zo’n weegschaal die op 0,01 gram nauwkeurig kan afwegen, ideaal! Dit is de mini precisie weegschaal die ik heb. (dit is een affiliatelink; het kost jou niks extra’s als je iets gaat bestellen in de webshop, echter krijg ik van het bedrijf een kleine commissie).
Ontbijttaartje met mango en bramen
Ingrediënten
Bodem
- 12 dadels zonder pit
- 40 g havermout
- 40 g walnoten
- 4 el kokosolie gesmolten
Mango laag
- 1 mango
- 300 g amandelyoghurt of kokosyoghurt
- 1 tl vanille extract
- 2.5 g agar agar
- 2 el water
Bramen laag
- 160 g bramen
- 1 tl honing
- 1 tl arrowroot of ander bindmiddel
Instructies
- Bekleed de bodem van de 2 springvormen (diameter 10 cm) met een velletje bakpapier. Vet de zijkanten in met wat kokosolie.
- Hak de dadels grof. Mix de dadels, havermout, walnoten en kokosolie in de keukenmachine tot een plakkerig mengsel (circa 2-3 minuten). Verdeel het mengsel over de 2 vormen en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast terwijl je doorgaat met de volgende stap.
- Snijd de schil van de mango en het vruchtvlees in blokjes. Doe samen met de yoghurt en vanille in een blender en mix tot een romige massa.
- Doe de agar agar in een pannetje met het water. Zet op laag vuur en roer tot de agar agar helemaal opgenomen is.
- Voeg dan het mango-yoghurt mengsel toe en verwarm het geheel al roerend 2 minuten door. Verdeel over de 2 vormpjes en zet ongeveer 2 uur in de koelkast tot het helemaal opgestijfd is.
- Doe de bramen met de honing en arrowroot in een pannetje en verwarm het geheel goed door. Tot de bramen uit elkaar beginnen te vallen.
- Verdeel over de 2 vormpjes en zet weer terug in de koelkast om op te stijven.
Pin dit ontbijttaartje met mango en bramen!
Zin om dit ontbijtje in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.