Afgelopen week vertelde ik het al op mijn Instagram: het is tijd voor gezondere gewoontes! Ik ben namelijk weer gestart met WW; Weight Watchers heruitgevonden. Het is tijd voor weer wat gezondere gewoontes in mijn dagelijkse routine; goed voor mijn lichaam zorgen.

Ik volgde al eerder het WW programma, mijn doel toen was afvallen en lekker in mijn vel zitten. Nu enkele maanden later merk ik dat de gezonde gewoontes weer wat ver te zoeken zijn, dus tijd om daar mee aan de slag te gaan! Het is wat mij betreft het perfecte programma om een balans te vinden tussen gezond eten en gewoon lekker genieten. Wat alles kan, alleen dan soms met wat mate. Ik ben en blijf een foodie en voor mij is het gewoon echt belangrijk dat ik niks hoef te laten staan. De komende maanden staan dus in het teken van gezondere gewoontes samen met WW!

De vragen die jullie me stellen over WW

Op Instagram vroeg ik wat jullie meest prangende vragen zijn over WW (Weight Watchers heruitgevonden); wat wil je echt weten/zien? 2 Dingen kwamen daar het meeste uit: is het makkelijk vol te houden en jullie zouden graag een weekmenu zien. Daar ben ik dus mee aan de slag gegaan!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Ja het is echt makkelijk vol te houden! Je kunt in principe namelijk gewoon echt alles eten, mits het binnen je plan past. Het werkt namelijk met 3 verschillende plannen en aan de hand van een aantal vragen over jouw voorkeuren qua eten/bewegen geven ze een suggestie welk plan het beste bij jou past. In principe zijn er 3 plannen: groen, blauw en paars. Uiteraard kun je tussentijds wisselen mocht je denken dat een ander plan toch beter zou passen.

In een notendop:

  • Groen: een groot SmartPoints budget plus 100+ ZeroPoint voedingsmiddelen
  • Blauw: een gematigd SmartPoints budget plus 200+ ZeroPoint voedingsmiddelen
  • Paars: een bescheidener SmartPoints budget plus 300+ ZeroPoint voedingsmiddelen

Net zoals vorige keer volg ik het blauwe plan, ik heb 25 smartpoints per dag. Dat is wat mij betreft meer dan genoeg, want zo kan ik nog steeds heerlijk eten én heb ik af en toe ruimte voor wat lekkers. De punten worden berekend aan de hand van jouw lengte, gewicht en doel; ze kunnen dus bij iedereen verschillend zijn.

De 0 punten voedingsmiddelen bestaan voor het grootste gedeelte uit groenten en fruit; laat dat nou precies zijn wat ik zelf ook het allerlekkerste vind! Bij het blauwe plan heb ik ook nog eens andere producten die 0 punten zijn, zoals; kip, ei, skyr en andere yoghurt, vis en schaaldieren. De dingen die dan nog overblijven qua punten zijn dus je granen, pasta’s, melk, koekjes etc etc.

Kip-spinazieburgers met rauwkost
Kip-spinazieburgers met frisse rauwkost

WW weekmenu

Omdat deze vraag onwijs veel voorbij kwam laat ik jullie hieronder zien wat mijn WW weekmenu zou kunnen zijn. Onderstaand menu werkt binnen mijn aantal punten (let op, die kunnen bij jou dus anders zijn). Ook heb ik geen ontbijt vermeld doordeweeks omdat ik niet zo’n ontbijter ben; ’s ochtends heb ik gewoon niet zo’n trek en vooral zin in koffie. Als ik ontbijt is dat meestal met fruit en soms in combinatie met yoghurt, beide zijn 0 punten dus die hoef ik niet te tellen. Ook noem ik de tussendoortjes niet, maar die eet ik uiteraard wel 🙂 .

Als je op de recepten klikt kom je bij de bereidingswijze uit. Bij sommige recepten staat het puntenaantal vermeld. Staat het er niet bij? Dan kun je het gemakkelijk zelf uitrekenen door de ingrediënten in te voeren in je WW Connect-app. Ik vul overigens veel maaltijden aan met een lekkere (rauwkost)salade.

Maandag

Lunch: 3 volkoren crackers met kipfilet, komkommer en tomaat.
Diner: Kip-spinazieburgers met frisse rauwkost + groenten/salade naar keuze

Dinsdag

Lunch: 1 volkoren broodje met Italiaanse tonijnsalade + salade
Diner: Paprika’s met bloemkoolrijst broccoli + vis/vlees/vleesvervanger

Woensdag

Lunch: Kruidenomelet gevuld met garnalen + salade
Diner: Zoet-zure kip met groenten en bloemkoolrijst

Donderdag

Lunch: 3 volkoren crackers met pulled chicken salade + fruitsalade
Diner: Fusilli met linzenbolognese uit de oven

Vrijdag

Lunch: Quesadilla met roerei en spinazie
Diner: Italiaanse minestronesoep

Zaterdag

Ontbijt: Turkse eieren met spinazie (voorzichtig met het pittige botersausje)
Lunch: 3 volkoren crackers met pulled chicken salade + eventueel rauwkost
Diner: Ovenfriet, groenten + vis/vlees/vleesvervanger

Zondag

Ontbijt: Skyr pannenkoeken met vers fruit
Lunch: Green goddess salade met avocadodressing
Diner: Loempiataart

Pin dit artikel + weekmenu op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere weekmenu.

WW weekmenu