Deze overheerlijke eryngii ramen (met paddenstoelen) zet je binnen 25 minuten op tafel. Een overheerlijk en makkelijk recept met sobanoedels, shiitake, eryngii paddenstoelen, paksoi en nog veel meer lekkers. Een goede vegetarische maaltijd voor een doordeweekse dag. Lees snel verder voor het recept!
Vorige week mocht ik de gemaksbox van Boerschappen testen. In deze box vind je 3 maaltijden die allemaal binnen 25 minuten klaar zijn en voorzien van duidelijke receptenkaarten. Alle ingrediënten in deze box zijn vers en van Nederlandse bodem en dat proef je! Alles zit echt boordevol smaak en dat maakt het wat mij betreft echt een aanrader.
Ik kreeg de ingrediënten voor deze 3 recepten:
- Penne bolognese
- Indiase viscurry
- Eryngii ramen
Zelf vind ik het geweldig dat alle producten in de box van Nederlandse bodem zijn, zo help je de boeren. Maar niet alleen dat, de producten zijn echt kakelvers en zitten boordevol smaak. De recepten zijn weer eens wat anders dan wat je normaal kookt (voor mij tenminste) en zo weet je dus dat je, mocht je de box bestellen, 3 dagen per week gezond, lekker en gevarieerd eet. Dat de maaltijd binnen 25 minuten op tafel staat is uiteraard ook nog eens een erg groot pluspunt! We hebben het allemaal al druk genoeg toch?!
Ben je benieuwd en wil je de gemaksbox van Boerschappen ook eens proberen? Ze hebben boxen voor 2, 4 of 6 personen, het is wekelijks opzegbaar én je weet dus eigenlijk wel zeker dat je lekker gaat eten. Als je via deze link besteld en de code ‘foodquotes’ gebruikt dan krijg je €9,- korting op je eerste box!
Wil je onderstaand recept niet super pittig maken? Voeg dan wat minder rode peper toe. Deze kun je uiteraard op tafel zetten bij het serveren, dan kun je altijd wat extra toevoegen!
Eryngii Ramen
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 2 cm gember
- 1 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 6 bosuitjes
- 750 ml paddenstoelen bouillon
- 100 g shiitake
- 2 eryngii (koningszwammen)
- 200 g sobanoedels
- 1 shanghai paksoi
- 2 eieren
- 1 limoen
Instructies
- Snij de paddenstoelen in plakjes. Maak de paksoi schoon en snij in stukken van 3 cm. Snij het wit van de bosui in stukken van 2 cm en het groen in dunne ringen. Snij de gember in plakken en de rode peper in dunne reepjes. Maak de knoflook schoon en snij fijn.
- Verhit olijfolie in een ruime soeppan. Bak hierin de gember, rode peper, knoflook en het witte gedeelte van de bosui enkele minuten aan.
- Blus af met de paddenstoelen bouillon en breng aan de kook.
- Voeg de sobanoedels toe aan de bouillon en kook ze gaar. Kook de eieren in een ander pannetje (zo hard/zacht als jij lekker vindt).
- Verhit een koekenpan op hoog vuur met een scheutje olijfolie. Bak hierin de paddenstoelen flink aan (ze mogen lekker bruin worden).
- Schep de noedels uit de pan in 2 kommen.
- Voeg de paksoi, groene gedeelte van de bosui en paddenstoelen toe aan de bouillon en laat even mee garen. Pel ondertussen de eieren.
- Schep de bouillon en de groenten in de kommen en leg het ei erbij. Garneer eventueel met wat sesemzaad.
- Serveer met de limoen.
Pin deze eryngii ramen!
Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Dit artikel is een samenwerking. Uiteraard is alles mijn eigen en eerlijke mening.