Deze appelkruimel cake is een heerlijke herfstige cake. Luchtige cake, frisse appels en dan die knapperige kruimels er bovenop; hier blijf je van eten! Het is een makkelijke cake om te maken, dus bakkers klaar? Bakken maar!

Vorige week viel het nieuwe kookboek van Leuke Recepten op m’n deurmat. Één van de grootste foodblogs in Nederland met de lekkerste recepten, wat het extra leuk maakt is dat zij (net als ik) in Eindhoven wonen. En ja, mijn mede Eindhovenaren steun ik natuurlijk met alle liefde! Vooral als het om lekker eten gaat.

Het kookboek bevalt meer dan 100 makkelijke basisrecepten en verrassende variaties daarop. Geen moeilijke recepten waarvoor je dagen in de keuken staat, maar voor iedereen toegankelijk en leuk om te bereiden. Genoeg inspiratie voor de dagelijkse maaltijd, hapjes, voorgerechten, nagerechten en natuurlijk ook bakrecepten. Dit is een compleet kookboek mét mooie fotografie. Wat mij betreft een aanrader voor iedereen die graag in de keuken staat!

Leuke Recepten – het kookboek | €20,99

Appelkruimel cake

Deze appelkruimel cake is mijn variatie op de frambozen-crumble-yoghurtcake uit het kookboek. In plaats van frambozen gebruikte ik appels en daarnaast voeg ik een snuf kaneel toe aan de cake; voor een lekkere herfstige cake.

Appelkruimel cake

Luchtige cake, frisse appels en heerlijke kruimels
Voorbereiding30 minuten
Bereiding1 uur
Totale tijd1 uur 30 minuten
Porties: 10 porties

Ingrediënten

 • 4 eieren
 • 150 g suiker
 • 100 ml zonnebloemolie
 • 170 g Griekse yoghurt
 • 240 g bloem
 • 2 tl bakpoeder
 • 1 tl kaneel
 • 2 appels Elstar

Crumble

 • 50 g suiker
 • 100 g bloem
 • 50 g boter koud
 • 3 el amandelschaafsel

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Bekleed een ovenschaal (28×18 cm) met bakpapier.
 • Roer voor de crumble de suiker en de bloem door elkaar. Snijd de boter in stukjes, voeg toe en wrijf tussen je handen tot er kruimels ontstaan. Schep het amandelschaafsel erdoor. Zet even in de koelkast terwijl je vergaat met de cake.
 • Klop de eieren en de suiker licht en luchtig met een mixer. Voeg de zonnebloemolie en yoghurt toe en mix tot een gladde massa.
 • Zeef de bloem, bakpoeder en kaneel erboven en schep door elkaar. Giet het beslag in de vorm.
 • Verwijder de schil en klokhuis van de appels. Snijd het vruchtvlees in stukjes en verdeel over de cake.
 • Verkruimel de crumble erover.
 • Bak de cake in circa 60 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Laat de cake iets afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Pin deze appelkruimel cake op Pinterest!

Zin om deze lekkere cake in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Appelkruimel cake