Met dit herfstige weer is een stoofperen mocktail alles wat je nodig hebt! Een smaakvol drankje én dat dan ook nog eens zonder alcohol. Perfect dus voor iedereen, elke gelegenheid, elke dag en elk uur van de dag.

Een goede gin-tonic daar kan ik echt van genieten. Maar soms heb je gewoon geen zin in alcohol, omdat je de volgende dag vroeg op moet staan, nog in de auto moet stappen of wellicht mag je geen alcohol? Dan heeft NONA de perfecte spirit ontwikkeld! Citrus noten gevolgd door een kruidige toets; dit drankje is onwijs lekker. Zelfs om zo te drinken (met eventueel een paar ijsblokjes) is het echt een aanrader.

NONA daagde mij uit om met hun NONA June een lekker recept te ontwikkelen, eens iets anders dan je standaard gin-tonic met munt en limoen. Challenge accepted! Omdat ik helemaal in de herfst-sferen zit dankzij de regen de laatste tijd (en dat het langzaamaan ook weer wat kouder wordt) leek het mij een geweldig idee om iets met stoofperen te doen. Ik kan je vertellen, die smaken gaan dus echt perfect samen.

Op onderstaande foto’s is hoe je de drankjes kunt serveren. Geef er een rietje of roerstokje bij, want het is wel aan te raden om alles even goed te mengen voordat je gaat drinken. Na het roeren heb je een mooi roze drankje met stukjes fruit erin (die haast wel op confetti lijken).

Stoofperen mocktail
Stoofperen mocktail

Ik gebruikte zelf voor dit recept tonic om de glazen af te vullen. Vind je tonic net iets te sterk qua smaak? Dan is bruisend water een goed alternatief!

Stoofperen mocktail

Een heerlijk alcoholvrij drankje met herfst smaken!
Voorbereiding10 minuten
Bereiding5 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 6 halve stoofperen uit glas
 • 3 el stoofperen sap uit het glas
 • 6 witte druiven
 • 0.5 peer
 • 10 cl NONA June
 • 10 ijsblokjes
 • tonic / bruisend water om glas te vullen

Instructies

 • Doe 4 halve stoofperen en 3 el sap uit het glas in een hoge beker. Pureer met de staafmixer.
 • Snijd witte druiven, halve peer en een half stoofpeertje in kleine blokjes. Snijd 1 halve stoofpeer doormidden en prik aan een stokje.
 • Verdeel de gepureerde stoofperen over 2 glazen, vervolgens de ijsklontjes en daarna de blokjes fruit.
 • Giet er de NONA june bij en top af met tonic of bruisend water.
 • Garneer met de 2 stoofperen kwartjes.

Pin deze stoofperen mocktail!

Zin om dit lekkere recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren.

Stoofperen mocktail

Dit recept is gemaakt voor een samenwerking.