Deze harde hartjeswafels moesten ook echt online komen na het succes van de zachte hartjeswafels! Deze deelde ik al jaren geleden en nog steeds krijg ik bijna wekelijks een mailtje/berichtje met de vraag wanneer ik het recept voor harde hartjeswafels ga delen. Nou, bij deze dus!
Overigens hoorde ik via mijn moeder (die ook een fijne foodblog heeft: Anja’s foodblog) dat er schijnbaar twee kampen zijn in hartjeswafel-land binnen onze familie. Ik vind ze beide lekker, maar de zachte wafels hebben toch mijn voorkeur. Wat wel heel fijn is, voor mijn gevoel waren deze wafels echt veel sneller gaar! Het kostte me in ieder geval minder tijd om te maken.
Heel eerlijk gezegd moest ik mijn moeder om het recept vragen. Ik moet ergens een roze boekje hebben met recepten, oude recepten van de familie en dingen die ik vroeger al maakte… maar je kunt het vast al raden: ik kan dat boekje echt nergens meer vinden.


Met onderstaand recept maak je ongeveer 6 rozetten; dat zijn 30 hartjes wafels. Ik gebruik dit wafelijzer van Bestron, deze heeft maar 1 stand. Daarvoor had ik een wafelijzer zoals deze van Tristar en die werkt met standen. Mocht je zo’n apparaat hebben dan is het even uitvogelen wat de perfecte stand is… meestal stand 4 of net iets over het midden richting “max”.
Harde hartjeswafels
Ingrediënten
- 250 g roomboter
- 225 g lichte basterdsuiker
- 2 zakjes vanille suiker
- 3 eieren
- 500 g bloem
- 1 zakje bakpoeder
Instructies
- Smelt de roomboter in een pannetje. Zet dan het vuur uit en laat afkoelen.
- Klop in een kom de eieren met de basterdsuiker en vanille suiker licht en romig.
- Zeef het meel en de bakpoeder erboven en spatel er doorheen.
- Giet de gesmolten boter erbij en mix snel door met een mixer.
- Verwarm je wafelijzer, vet deze iets in. Schep ongeveer 2 eetlepels beslag in het midden en druk het wafelijzer dicht. Bak de wafels goudbruin en gaar.
Pin deze harde hartjeswafels!
Zin om deze heerlijke wafels in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Hey Simone, de harde tafeltjes gemaakt, waren superlekker.
Maar zit beetje in de knoei met juiste hoeveelheid deeg per rozet, soms niet volledig tot aan de rand en soms erover.
Je schrijft 2 eetlepels, is dat per rozet ?
Alvast bedankt voor je tip.
Ja het is een beetje proberen hoeveel je nodig hebt. Bij mij is dat ongeveer 2 eetlepels.
Bedankt voir het recept zijn over heerlijk ben er echt blij mee gr
Zit er geen melk in dit recept? Wat is het verschil om wel of geen melk toe te voegen?
Met melk erin maak je zachte wafels. In mijn artikel vind je een link naar het recept voor de zachte wafels 🙂
100 gram..
Daar krijg je bv ijslepels van…ideaal
Ik doe dit met een volle ijsschep en dan kom je er wel mee
Hoi Simon, ik wil de wafels niet allemaal in 1x bakken. Hoe lang kan ik ’t beslag bewaren?
Dan zou ik gewoon minder beslag maken. Met bijvoorbeeld maar 1 ei (dus dan alles delen door 3)
Super heerlijk recept deze harde hart 💖 wafeltjes. Dankjewel
Hoe lang kan ik deze wafels bewaren? Bedankt
Als je ze goed verpakt een paar dagen. Maar de eerste 2 dagen zijn ze het allerlekkerste
Bedankt😘
Hallo kan ik inplaats van boter ook yoghurt of kwark gebruiken. En zijn het dan toch nog harde wafels
Hi Marianne,
Ik heb een recept online staan voor wafels met skyr : https://foodquotes.nl/2021/03/29/ontbijt-wafels-met-skyr-en-fruit/
Kan dit ook met zelfrijzende bloem aub
Natuurlijk, alleen hoef je dan geen extra bakpoeder meer toe te voegen.
Hoi Ik heb de zachte hartjes geprobeerd.Ze zijn echt super lekker.Ik heb aan het laatste beetje beslag wat chocodruppels toegevoegd.Dit maakte ze nog lekkerder.De harde wafels ga ik ook nog proberen.Ben benieuwd
Oh dat klinkt als een goede toevoeging! Ga ik ook eens proberen 🙂
Bedankt voor het recept
hallo, kun je de roomboter ook vervanger door iets anders minder vet?
blijven ze dan nog wel knapperig?
alvast bedankt!
Oh geen idee, vast wel. Heb het alleen zelf nooit geprobeerd.
Net de harde wafeltjes gemaakt, ik vind ze persoonlijk veel te zoet en niet luchtig.
Smaken meer naar bewaarwafeltjes.
Dag Simone,
ik ga deze zeker proberen om eens te trakteren. heb ook een vriendin met een allergie. Heb je deze al eens proberen maken met speltbloem of zou dat een misser zijn?
Super lekker.
Echt heerlijk.
Ik ga wel iets minder suiker toevoegen wanneer ik ze voor mij alleen maak of is het met fijne kristalsuiker al minder zoet?