Deze harde hartjeswafels moesten ook echt online komen na het succes van de zachte hartjeswafels! Deze deelde ik al jaren geleden en nog steeds krijg ik bijna wekelijks een mailtje/berichtje met de vraag wanneer ik het recept voor harde hartjeswafels ga delen. Nou, bij deze dus!

Overigens hoorde ik via mijn moeder (die ook een fijne foodblog heeft: Anja’s foodblog) dat er schijnbaar twee kampen zijn in hartjeswafel-land binnen onze familie. Ik vind ze beide lekker, maar de zachte wafels hebben toch mijn voorkeur. Wat wel heel fijn is, voor mijn gevoel waren deze wafels echt veel sneller gaar! Het kostte me in ieder geval minder tijd om te maken.

Heel eerlijk gezegd moest ik mijn moeder om het recept vragen. Ik moet ergens een roze boekje hebben met recepten, oude recepten van de familie en dingen die ik vroeger al maakte… maar je kunt het vast al raden: ik kan dat boekje echt nergens meer vinden.

Harde hartjeswafels
Harde hartjeswafels

Met onderstaand recept maak je ongeveer 6 rozetten; dat zijn 30 hartjes wafels. Ik gebruik dit wafelijzer van Bestron, deze heeft maar 1 stand. Daarvoor had ik een wafelijzer zoals deze van Tristar en die werkt met standen. Mocht je zo’n apparaat hebben dan is het even uitvogelen wat de perfecte stand is… meestal stand 4 of net iets over het midden richting “max”.

Harde hartjeswafels
Recept afdrukken
4.41 van 5 stemmen

Harde hartjeswafels

Voorbereiding15 minuten
Bereiding30 minuten
Totale tijd45 minuten
Porties: 30 stuks

Ingrediënten

 • 250 g roomboter
 • 225 g lichte basterdsuiker
 • 2 zakjes vanille suiker
 • 3 eieren
 • 500 g bloem
 • 1 zakje bakpoeder

Instructies

 • Smelt de roomboter in een pannetje. Zet dan het vuur uit en laat afkoelen.
 • Klop in een kom de eieren met de basterdsuiker en vanille suiker licht en romig.
 • Zeef het meel en de bakpoeder erboven en spatel er doorheen.
 • Giet de gesmolten boter erbij en mix snel door met een mixer.
 • Verwarm je wafelijzer, vet deze iets in. Schep ongeveer 2 eetlepels beslag in het midden en druk het wafelijzer dicht. Bak de wafels goudbruin en gaar.

Pin deze harde hartjeswafels!

Zin om deze heerlijke wafels in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Harde hartjeswafels