Deze roze hummus is overheerlijk bij de lunch of brunch, maar eigenlijk ook echt het perfecte borrelhapje als je het mij vraagt! Boordevol smaak en die kleur, daar wordt je vrolijk van toch?! De hummus heeft z’n mooie roze kleurtje te danken aan een rode biet.

Persoonlijk heb ik wel echt een zwak voor mooie roze dingen. Dus toen het kookboek ‘Delicious Pink’ op mijn deurmat viel was ik dan ook meteen verkocht! In het boek vind je meer dan 50 roze recepten van Blond Amsterdam. Van ontbijtjes, tot drankjes, ovengerechten, zoet en feestrecepten; niks is te gek! En omdat roze niet alleen maar zoet hoeft te zijn staan er ook genoeg hartige gerechten in met een beetje pit. Voor ieder wat wils is dit kookboek!

Ik heb heel lang getwijfeld of ik de aardbeien tompoucen of deze roze hummus met jullie zou delen. Maar uiteindelijk heb ik toch voor de hummus gekozen; lekker, makkelijk om te maken én een gezonde snack! Overigens ook echt perfect op crackers/brood met bv avocado en gerookte zalm of bij de borrel. Je kunt er alle kanten mee op.

Delicious Pink – Blond Amsterdam – €22,50

roze hummus
roze hummus

Roze hummus

Heerlijk bij de borrel of op brood
Voorbereiding15 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 1 kom

Ingrediënten

 • 1 blik kikkererwten 310 gram
 • 1 gekookte biet
 • 1 teen knoflook
 • 3-6 el olijfolie
 • 0.5 citroen uitgeperst
 • 3 el tahin
 • 0.5 tl gemalen komijn
 • 1 el nigellazaad

Instructies

 • Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Snij de rode biet in blokjes.
 • Doe de kikkererwten, rode biet, knoflook en olijfolie in de keukenmachine en pureeer tot een gladde hummus.
 • Voeg de helft van het citroensap, komijnzaad en een snuf zout toe en mix nog even door. Proef de hummus en breng eventueel verder om smaak met citroensap, zout en peper.
 • Schep de roze hummus in een kom en garneer met de nigellazaadjes.

Pin deze roze hummus!

Zin om deze overheerlijke hummus in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

roze hummus