Een overheerlijke koffie-chocoladecake met een romige topping, echt waar… dit is smullen hoor! De cake is vol van smaak en een beetje plakkerig, voor de topping gebruik ik enchanted cream en heb ik het afgewerkt met enkele vrolijke sprinkles. Maar ook zonder topping/sprinkles is deze cake echt een feestje om te eten.
Deze maand doe ik weer mee aan de foodblogswap, bijna elke maand overigens. In het kort: je krijgt een website toegewezen van een andere blogger, kiest een recept uit en maakt deze met een eigen twist. Superleuk want zo maak je weer eens andere recepten en leer je andere blogs kennen! Deze keer werd ik gekoppeld aan Andrea van By Andrea Janssen, er staat genoeg lekkers op haar website om uit te kiezen! Na even zoeken besloot ik voor de Halloween cupcakes te gaan, maar dan uiteraard wel net iets anders gemaakt.
De vorige maand maakte ik een Indiase wortelsoep toen ik meedeed aan de foodblogswap. Leuk om zo elke keer iets totaal anders te maken! Ik kijk nu al uit naar volgende maand, benieuwd aan wie ik dan gekoppeld word!
In onderstaand recept gebruik ik een mix voor de topping, namelijk enchanted cream. Ik vind dit zelf een heerlijke romige topping die je eventueel naar wens nog verder op smaak kunt brengen met bv citroenrasp, likeur, sap of specerijen. Je kunt de cake bijvoorbeeld ook afmaken met een stevige slagroom.
Koffie-chocoladecake
Ingrediënten
Koffie-chocoladecake
- 110 g zelfrijzend bakmeel
- 1 snufje zout
- 38 g cacao
- 150 g suiker
- 90 g roomboter gesmolten en afgekoeld
- 1.5 el zonnebloemolie
- 2 eieren
- 1 tl vanille extract
- 110 ml koffie afgekoeld
Topping
- 50 g mix voor enchanted cream
- 65 ml water of melk
- 3 el sprinkles naar keuze
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Zet een bakblik klaar van ongeveer 28 bij 18 cm. Vet deze in.
- Meng in een kom bakmeel, zout en cacao door elkaar.
- Mix in een tweede kom duiker, boter en olie licht en luchtig. Voeg de eieren en het vanille extract toe en mix even goed door.
- Voeg de droge bij de natte ingredienten en meng snel door een egaal beslag.
- Schenk de koffie erbij en meng met een spatel door het beslag.
- Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat volledig afkoelen op een rooster voordat je verder gaat met de topping.
Topping & decoreren
- Mix de mix voor enchanted cream en het water/melk op hoge snelheid. Tot je een mooie romige creme hebt. Doe dit in een spuitzak met een rechthoekig spuitmondje (of andere naar keuze).
- Snijd de cake in 12 stukken. Garneer elk stuk met de enchanted cream en strooi er sprinkles overheen.
Pin deze koffie-chocoladecake!
Zin om dit lekkere recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren.