Op en top comfortfood is deze vegetarische shepherd’s pie. Een heerlijke hartige vulling met romige aardappelpuree en geraspte kaas. Dit soort gerechten zijn wat mij betreft echt altijd een goed idee. Een knuffel in een bakje 😉

Dit soort gerecht zijn ideaal voor restjes groenten, eigenlijk kun je er (bijna) alles aan toevoegen wat je lekker vindt. Heb je bijvoorbeeld nog prei, paprika of courgette liggen voeg het dan vooral toe! Hoe meer groenten hoe beter en het wordt er eigenlijk alleen maar lekkerder op.

De afgelopen tijd heb ik overheerlijke vegetarische recepten mogen ontwikkelen voor Crowd Cooks. Zij leveren kant-en-klare maaltijden bij mensen thuis is België. Wekelijks kun je kiezen uit 4 gerechten; altijd gezond en uitgebalanceerd en niet te vergeten: lekker! Ideaal als je wel gezond wil eten zonder er uren voor in de keuken te staan. Daarbij gebruiken ze alleen seizoensgroenten en kiezen waar mogelijk voor lokale producten. Deze vegetarische paella is 1 van die gerechten, onwijs tof dan ook dat ik deze recepten ook met jullie mag delen!

Vegetarische shepherd's pie

Vegetarische shepherd’s pie

Een heerlijke en verwarrmende maaltijd
Voorbereiding10 minuten
Bereiding45 minuten
Totale tijd55 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Vulling

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 220 g wortel
  • 150 g erwten diepvries
  • 130 g champignons
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 tl tijm
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 el water
  • 1 snuf zout en peper

Aardappelpuree

  • 360 g aardappelen
  • 1.5 tl mosterd
  • 1 snuf zout
  • 2 el melk
  • 15 g roomboter
  • 40 g geraspte kaas

Instructies

  • Maak de ui en knoflook schoon en snipper fijn. Schil de wortel en snijd in blokjes. Maak de champignons schoon en snijd in kwarten.
  • Verhit olijfolie in een pan.
  • Bak hierin de ui aan tot deze bijna gaar is, voeg dan de knoflook toe en bak even mee.
  • Voeg de wortel toe en bak tot deze beetgaar is.
  • Voeg de erwten en champignons toe en bak door.
  • Voeg tomatenpuree, water, tijm, rozemarijn en een snuf zout en peper toe en laat ongeveer 7 minuten zachtjes pruttelen.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  • Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook gaar in een pan met ruim water, giet ze dan af en laat even uitwasemen.
  • Doe de aardappelen terug in de pan (vuur staat uit) en voeg de mosterd, een snuf zout, melk en roomboter toe. Stamp tot een romige puree.
  • Verdeel het groentenmengsel over 2 bakjes, top af met de puree en daarover de geraspte kaas.
  • Bak de shepherd's pie in 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Pin deze vegetarische shepherd’s pie!

Zin om dit lekkere recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Vegetarische shepherd's pie

Ben je op zoek naar meer vegetarische inspiratie? Alle vegetarische recepten die ik eerder maakte vind je bij elkaar!