Deze andijviestamppot met sucuk en ui is echt een overheerlijke maaltijd! Echte Hollandse pot met een Turkse twist. Stamppot is zo’n maaltijd waar je me echt blij mee kunt maken, ik lust dan ook echt alle variaties. Met een rookworst, gehaktbal, vegetarische balletjes of heerlijk gebakken paddenstoelen; ik vind het leuk om in de bijgerechten te variëren.
Sucuk hebben wij standaard in huis, dit ligt bij ons in de vriezer. Zo hebben we altijd wat van die heerlijke knoflookworst voor op een tosti of bij een gebakken ei. Mij leek het een goed idee om het eens te maken met lekker wat kruiden en gebakken ui en dan bij de echte Hollandse pot, ik kan je vertellen: dat was echt een goed idee! Deze mix is echt overheerlijk en een aanrader om eens te maken.
Budgetrecept
Dit is het eerste recept in de budgetrecept reeks, vanaf nu wil ik elke week een recept met jullie delen voor een gezonde en voedzame maaltijd die niet duur is. Maar wat is dan niet duur? Mijn insteek is maximaal € 2,50 per persoon, maar liever zo laag mogelijk! In de kosten reken ik niet de standaard ingrediënten zoals olijfolie, boter, peper/zout en gedroogde specerijen mee.
Deze overheerlijke andijviestamppot met Turkse twist maak je voor € 1,53 per persoon!
Andijviestamppot met sucuk en ui
Ingrediënten
Stamppot
- 600 g kruimige aardappelen
- 2 el mosterd
- 4 el melk
- 20 g roomboter
- 300 g andijvie
Sucuk & ui
- 2 uien
- 120 g sucuk Turkse worst
- 0.5 tl paprikapoeder
- 0.5 tl gemalen komijnzaad
- 0.5 tl oregano
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Doe in een ruime pan met water en een flinke snuf zout. Kook de aardappelen gaar.
- Maak ondertussen de uien schoon en snijd deze doormidden en in dunne partjes. Haal het velletje van de sucuk en snijd in blokjes.
- Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de uien zacht en gaar.
- Voeg als de uien gaar zijn paprikapoeder, komijn, oregano en de blokjes sucuk toe. Bak goed door terwijl je regelmatig roert.
- Giet ondertussen de aardappelen af. Laat ze een minuutje uitwasemen.
- Doe de aardappelen terug in de pan en voeg melk, roomboter, mosterd en een snuf zout toe. Stamp tot een romige puree.
- Voeg dan de andijvie beetje bij beetje toe en roer en goed doorheen. Zet eventueel terug op laag vuur om nog even door te verwarmen.
Pin deze andijviestamppot met sucuk en ui!
Zin om deze stamppot in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.
Ben je op zoek naar meer Turkse inspiratie? Alle Turkse recepten die ik eerder maakte vind je bij elkaar!