Deze bagel gezond, met oude kaas, ei en rauwkost, is wat mij betreft de perfecte lunch! Goed vullend en écht gezond maakt dit echt een heerlijk broodje om van te genieten, zo lekker dat ik het elke dag wel kan eten. Je gelooft het nooit, maar ik kreeg de lekkerste boerenkaas door de brievenbus en die vormde het uitgangspunt voor deze heerlijke bagel.

Sinds ik in New York de allerlekkerste bagel ooit at, ben ik de bagel eigenlijk pas echt gaan waarderen. Een heerlijk broodje die in lunchrooms in verschillende uitvoeringen worden verkocht, zoals; meergranen, wit, met sesamzaadjes, met een mix aan zaden en pitten en ga zo maar door. Het fijne aan de bagel is dat je qua beleg ook echt alle kanten op kunt gaan! Een bagel met deze pulled chicken salade vind ik overheerlijk, maar het recept wat ik vandaag met je deel is op het moment mijn nieuwe favoriet.

bagel gezond
bagel gezond

Even terug naar die overheerlijke kaas die ik in dit recept gebruik, dat is dus de oude kaas van de firma kaas. Zij maken échte boerenkaas bereikbaar en zeg zou zelf boerenkaas door je brievenbus dat wil je toch?! Het werkt echt super makkelijk; je kiest je favoriete kaas, de boer en that’s it! Elke twee weken ontvang je dus een heerlijk stuk kaas. Ze werken alleen maar met boeren die hun eigen kaas maken, boeren met aandacht en liefde voor hun kaas en dat proef je. Ben je net als ik gewoon echt fan van lekkere kaas, jong/oud/pittig/zacht? Kies dan voor het verrassingsabonnement, dan krijg je elke keer een andere kaas van een andere boer.

Bagel gezond

Oude kaas, omelet en rauwkost; het perfecte broodje!
Voorbereiding10 minuten
Bereiding10 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 2 bagels
 • 1 el mosterd
 • 1 handje rucola
 • 1/4 komkommer
 • naar smaak oude kaas de firma kaas
 • 2 eieren
 • 1 tomaat
 • 1 snuf peper

Instructies

 • Bak de bagels af zoals aangegeven op de verpakking.
 • Bak ondertussen 2 kleine omeletten van de eieren. Ik gebruikte hiervoor een bakring in hetzelfde formaat als de bagel.
 • Schaaf de komkommer in plakken, schaaf plakken kaas en snijd de tomaat in plakken.
 • Snijd de bagels doormidden en besmeer de onderkant met mosterd. Leg hierop de rucola, geschaafde komkommer, oude kaas, omelet en plakjes tomaat.
 • Maak af met een snuf peper.

Pin deze bagel gezond!

Zin om deze bagels in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

bagel gezond

Dit artikel is gemaakt voor een samenwerking.