Deze linzensoep met pompoen is net weer even wat anders dan de standaard Turkse linzensoep. De normale versie is al overheerlijk, maar de pompoen past echt perfect bij deze soep. Een mooie manier om wat extra groenten toe te voegen aan de maaltijd!

De favoriete soep van de meneer is linzensoep. En dan het liefste de meest simpele versie, met een beetje citroensap erin en natuurlijk met Turks brood on-the-side. Linzensoep kun je op verschillende manieren maken, dus deze zal ook bij elk restaurant/persoon anders smaken. Met veel specerijen en kruiden, of juist zonder, of misschien zoals ik doe; een keer met een twist door er pompoen doorheen te pureren.

In dit recept gebruik ik rode linzen van Valle del Sole, deze linzen zijn gewoon verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Vroeger was het soms wat lastiger om “speciale” ingrediënten te vinden in je normale supermarkt en ging je speciaal naar de Turkse supermarkt. Dat hoeft nu niet meer bij een groot deel van de ingrediënten uit de Turkse keuken. Maar heel eerlijk; een tripje naar de Turkse supermarkt blijft leuk! Al is het alleen al omdat ze daar zoveel andere producten hebben dan in de lokale super om de hoek.

Linzensoep met pompoen
Linzensoep met pompoen

Onderstaand recept is genoeg als voorgerecht voor 4 personen. Eet je deze soep als hoofdgerecht? Dan zou ik onderstaande hoeveelheid voor 2 personen maken.

Linzensoep met pompoen

Een heerlijke soep met verborgen groenten
Voorbereiding15 minuten
Bereiding25 minuten
Totale tijd40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0.5 tl gemalen komijnezaad
  • 300 g pompoen
  • 175 g rode linzen
  • 0.7 ltr water
  • 0.7 ltr groentebouillon
  • 1 tl chili vlokken optioneel

Instructies

  • Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snij de knoflook in kleine stukjes.
  • Verhit olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui tot deze glazig ziet. Voeg dan de knoflook toe en bak even mee.
  • Maak ondertussen de pompoen schoon en snij deze in blokjes. Voeg samen met de paprika, komijn en een snuf zout toe aan de pan en roer goed door.
  • Voeg linzen, water en bouillon toe en breng de soep aan de kook. Draai dan het vuur klein en laat circa 20 minuten zachtjes pruttelen, tot alles gaar is.
  • Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren.
  • Serveer de soep met gedroogde chili vlokken naar smaak.

Pin deze linzensoep met pompoen!

Zin om deze soep in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Linzensoep met pompoen

Ben je op zoek naar meer Turkse inspiratie? Alle Turkse recepten die ik eerder maakte vind je bij elkaar!