Deze kaneelcake met kruidnoten is perfect voor deze tijd van het jaar. Nu Sinterklaas weer in het land is en er volop kruidnoten in de winkels liggen is het tijd om er wat lekkers mee te bakken! Deze cake is de perfecte lekkernij voor bij de koffie/thee of een glaasje ranja.
Mocht je trouwens nog speculaasjes hebben liggen: dat werkt natuurlijk ook perfect in deze cake! Oeh of Bastogne koekjes! Nou ja, een aanrader is deze kaneelcake sowieso. Perfect in de herfst/winter!
Deze cake is het resultaat van de foodblogswap van deze maand. Ik werd gekoppeld aan Catharina van ‘De keuken van de Zoete Inval’. Na even rondstruinen op haar website kwam ik de herfst cake tegen en het leek mij een goed idee om deze om te toveren tot deze kaneelcake met kruidnoten.


Kaneelcake met kruidnoten
Ingrediënten
- 150 g roomboter op kamertemperatuur
- 150 g suiker
- 3 eieren
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 1 snufje zout
- 1 tl kaneel
- 90 g kruidnoten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Vet een kleine tulband in met wat boter en bestuif met bloem.
- Klop de roomboter en de suiker licht en luchtig in een kom.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe, de volgende voeg je pas toe als de vorige compleet is gemengd met het mengsel.
- Zeef het bakmeel erboven en voeg een snufje zout en het kaneel toe. Mix snel door.
- Hak de kruidnoten grof en spatel door het beslag.
- Schep. het beslag in de vorm en bak je cake in circa 45 minuten goudbruin en gaar. De cake is gaar als je er met een houten prikker inprikt en deze schoon uit de cake komt.
- Laat de cake afkoelen in de vorm.
Pin deze kaneelcake met kruidnoten!
Zin om deze cake snel te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Zin om nog wat lekkers te bakken voor Sinterklaas? Alle sinterklaas recepten staan onder elkaar!
Trackbacks/Pingbacks