Deze kaneelcake met kruidnoten is perfect voor deze tijd van het jaar. Nu Sinterklaas weer in het land is en er volop kruidnoten in de winkels liggen is het tijd om er wat lekkers mee te bakken! Deze cake is de perfecte lekkernij voor bij de koffie/thee of een glaasje ranja.

Mocht je trouwens nog speculaasjes hebben liggen: dat werkt natuurlijk ook perfect in deze cake! Oeh of Bastogne koekjes! Nou ja, een aanrader is deze kaneelcake sowieso. Perfect in de herfst/winter!

Deze cake is het resultaat van de foodblogswap van deze maand. Ik werd gekoppeld aan Catharina van ‘De keuken van de Zoete Inval’. Na even rondstruinen op haar website kwam ik de herfst cake tegen en het leek mij een goed idee om deze om te toveren tot deze kaneelcake met kruidnoten.

Kaneelcake met kruidnoten

Cake bakken in de airfryer

Natuurlijk kun je deze lekkere cake ook bakken in de airfryer. Zeg maar gerust: dat gaat perfect! Het enige wat belangrijk is om op te letten, is dat je een bakvorm hebt die goed in het mandje van je airfryer past. Ben je nog op zoek naar goede bakvormen, dan heb ik een bakvormen gids gemaakt met daarin verschillende opties voor de airfyer.

Airfryer E-book

Ik stuur je een e-book met mijn 8 favoriete airfryer recepten!

Daarnaast blijf je op de hoogte van nieuwtjes, recepten en meer!

    Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

    Kaneelcake met kruidnoten

    Kaneelcake met kruidnoten

    Lekker snoepen!
    Voorbereiding10 minuten
    Bereiding50 minuten
    Porties: 10 porties

    Ingrediënten

    • 150 g roomboter op kamertemperatuur
    • 150 g suiker
    • 3 eieren
    • 150 g zelfrijzend bakmeel
    • 1 snufje zout
    • 1 tl kaneel
    • 90 g kruidnoten

    Instructies

    • Vet een kleine tulband in met wat boter en bestuif met bloem.
    • Klop de roomboter en de suiker licht en luchtig in een kom.
    • Voeg 1 voor 1 de eieren toe, de volgende voeg je pas toe als de vorige compleet is gemengd met het mengsel.
    • Zeef het bakmeel erboven en voeg een snufje zout en het kaneel toe. Mix snel door.
    • Hak de kruidnoten grof en spatel door het beslag.
    • Schep het beslag in de vorm en bak de cake zoals hieronder aangegeven. De cake is gaar als je er met een houten prikker inprikt en deze schoon uit de cake komt.
    • Laat de cake circa 10 minuten afkoelen in de vorm. Draai hem dan om, haal de vorm er af en laat nog even verder afkoelen.

    Oven

    • Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Bak de cake in circa 45 minuten goudbruin en gaar.

    Airfryer

    • Bak de cake in circa 30 minuten goudbruin en gaar op 160 graden.

    Pin deze kaneelcake met kruidnoten!

    Zin om deze cake snel te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

    Kaneelcake met kruidnoten

    Zin om nog wat lekkers te bakken voor Sinterklaas? Alle sinterklaas recepten staan onder elkaar!