Deze warme chocolademelk bom is gewoon echt (..de bom, zou te flauw zijn) geweldig! Superleuk om te maken, maar nog leuker om weg te geven, te krijgen en te bereiden! Heerlijke chocolade, cacao en marshmallows; echt een feestje!

Het idee is eigenlijk heel simpel; je maakt halve bollen van gesmolten chocolade, deze vul je met cacao en marshmallows en dan plak je beide helften op elkaar zodat je een bol hebt. Eventueel kun je de buitenkant naar wens versieren. Vervolgens leg je de bal in een mok en giet je er hete melk overheen. Even roeren en klaar is je warme chocolademelk!

warme chocolademelk bom
warme chocolademelk bom

Onderstaand recept is voor 3 bollen, uiteraard kun je het gemakkelijk voor meerdere maken; alleen even de ingredienten verdubbelen (of meer)! Overigens is het ook heerlijk om witte of pure chocolade te gebruiken voor de bollen. Ik houd persoonlijk bij chocolademelk van de romige smaak van melkchocolade, maar dat is uiteraard helemaal persoonlijk.

Neem vooral een kijkje op mijn Instagram! Daar deel ik een reel (filmpje) van de maakwijze en hoe het er uitziet als je de hete melk er overheen giet.

Warme chocolademelk bom

Leuk om te maken, geven en bereiden!
Bereiding20 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 3 stuks

Ingrediënten

 • 90 g melk chocolade
 • 3 tl cacao
 • 5 tl mini marshmallows
 • 20 g pure chocolade ter decoratie
 • 600-750 ml melk verwarmd

Instructies

 • Smelt de melk chocolade au-bain-marie. Haal van het vuur af zodra deze gesmolten is en laat ongeveer 5 minuten afkoelen.
 • Doe in elke holte van een halve bol een volle theelepel gesmolten chocolade, gebruik een kwastje of de bolle kant van het lepeltje om het te verdelen. Zorg dat je goed tot de randjes gaat! Laat de halve bollen hard worden in de koelkast.
 • Haal ze dan voorzichtig uit de siliconenvorm. Vul 3 halve bollen met de cacao en de mini marshmellows.
 • Leg een bordje op een pannetje met heet water zodat deze warm wordt. Pak een lege halve bol en leg deze even met de open kant op het hete bordje. Plak hem dan op een volle halve bol zodat je een mooie bol krijgt. Herhaal met de overige.
  Tip: Eventueel kun je de randjes iets bijwerken door wat extra chocolade te smelten.
 • Smelt de pure chocolade au-bain-marie en drizzle deze over de bollen.
 • Doe een bol in een mok en overgiet met 200-250 ml hete melk.

Pin deze warme chocolademelk bom!

Zin om deze leuke chocolademelk bommen in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

warme chocolademelk bom