Een heerlijke maaltijd voor op deze koudere dagen, ik ben er fan van! Pastinaakstamppot is op zichzelf al heerlijk, maar de spruiten en zoete pecannoten maken dit gerecht gewoon echt helemaal top. Dit lekkere recept is perfect voor de niet-vleeseters of voor wie gewoon even behoefte heeft aan een dagje zonder vlees.

Persoonlijk merk ik dat ik steeds minder vlees eet. Als ik mag kiezen hoeft het voor mij ook niet zo nodig, ik heb net zo lief extra groenten of een vleesvervanger (die tegenwoordig ook echt onwijs lekker zijn)! Ook merk ik bij de mensen om me heen dat er steeds meer bewust gekozen wordt om minder vlees te consumeren. Gewoon af en toe een avond zonder vlees, lekker toch?! Vooral als je deze maaltijd op tafel zet!

pastinaakstamppot met spruitjes

Het is een heerlijke vegetarische maaltijd die ik ontwikkelde voor Crowd Cooks. Zij leveren kant-en-klare maaltijden bij mensen thuis is België. Wekelijks kun je kiezen uit 4 gerechten; altijd gezond en uitgebalanceerd en niet te vergeten: lekker! Ideaal als je wel gezond wil eten zonder er uren voor in de keuken te staan. Daarbij gebruiken ze alleen seizoensgroenten en kiezen waar mogelijk voor lokale producten. Deze pastinaakstamppot met spruitjes is 1 van die gerechten, onwijs tof dan ook dat ik deze recepten ook met jullie mag delen!

Pastinaakstamppot met spruitjes en pecannoten

Een heerlijke maaltijd boordevol smaak!
Voorbereiding10 minuten
Bereiding25 minuten
Totale tijd35 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 350 g aardappel
 • 200 g pastinaak
 • 1 teentje knoflook
 • 20 g roomboter
 • 350 g spruitjes
 • 70 g pecannoten
 • 12 g honing ongeveer 1 eetlepel
 • 1 snuf zout en peper

Instructies

Pecannoten

 • Verwarm de oven op 160 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
 • Verdeel de pecannoten over de bakplaat en besprenkel ze met de honing. Rooster ze 15 minuten in de oven en laat afkoelen. Hak ze grof als ze afgekoeld zijn.

Stamppot

 • Maak de aardappels en pastinaak schoon, schil ze en snijd in blokjes. Pel de teen knoflook. Doe alles in een pan met ruim water en kook gaar.
 • Maak ondertussen de spruitjes schoon en snijd deze doormidden. Kook ze beetgaar in een pan met water.
 • Giet de aardappelen en de pastinaak af en laat eventjes uitwasemen. Doe terug in de pan en voeg roomboter en een flinke snuf zout en peper toe. Gebruik een stamper om er een romige puree van te maken.
 • Schep de spruitjes door de puree en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Serveren

 • Serveer de stamppot met de grofgehakte zoete pecannoten.

Pin deze pastinaakstamppot met spruitjes!

Zin om deze heerlijke maaltijd in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

pastinaakstamppot met spruitjes

Ben je op zoek naar meer vegetarische inspiratie? Alle vegetarische recepten die ik eerder maakte vind je bij elkaar!