Deze carpaccio met Twents kruidentuintje en gepofte honingtomaten is weer eens een andere manier om carpaccio te serveren. Carpaccio 5.0 zeg maar. En laat ik je maar vertellen, deze is ook zoveel lekkerder! Dus mocht je nog op zoek zijn naar een lekker voorgerecht; i got you covered!

Ik maakte dit voorgerecht vorig jaar (2019) voor het eerst met kerst, toen dacht ik nog: deze moet ik uitwerken voor m’n website. Maar zoals dat gaat met zoveel goede ideeën; ik vergat het. Tot nu dan! Nog net op tijd voor deze kerst. Maar eigenlijk hoeft het geen kerst te zijn om dit lekkers op tafel te zetten.

Het is trouwens een lekker snel recept! Het enige wat wat tijd kost is het poffen van de tomaatjes, maar ja… wat is 15 minuten? In die tussentijd kun je ook mooi alle bordjes mooi opmaken. Of je poft ze vast van te voren, koud zijn ze ook nog steeds erg lekker! Als ik mag kiezen, dan heb ik ze het liefste lauwwarm bij dit gerechtje. Dat is echt het aller-aller-allerlekkerste.

carpaccio met twents kruidentuintje
carpaccio met twents kruidentuintje

Ik gebruik echt altijd de honingtomaten van Looye, die vind ik gewoon het allerlekkerste. Ze zijn heerlijk zoet (zoals de naam al doet vermoeden) en gepoft uit de oven zijn ze echt helemaal hemels!

Carpaccio met Twents kruidentuintje en gepofte honingtomaten

Het perfecte voorgerecht
Voorbereiding10 minuten
Bereiding15 minuten
Totale tijd25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 12 honingtomaten Looye
  • 1 el olijfolie
  • 1 snuf zout en peper
  • 1 komkommer
  • 120 g gemengde sla
  • 4 el Twents kruidentuintje Johma
  • 120 g carpaccio
  • 4 el Parmezaanse kaas
  • 4 el pijnboompitten
  • 4 tl Balsamico azijn

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Doe de honingtomaatjes in een schaaltje en besprenkel met de olijfolie en een snuf peper en zout. Pof ze in circa 12-15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur (zonder olie/boter) en rooster de pijnboompitjes goudbruin.
  • Snijd de uiteindes van de komkommer en schaaf in dunne plakken.
  • Pak 4 borden, maak hierop met de komkommerplakken ronde bakjes. Vul met de gemengde sla, leg op de helft van de sla de carpaccio. Schep 1 eetlepel Twents kruidentuintje op elk bakje.
  • Garneer met de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas. Leg er de gepofte tomaten bij en besprenkel als laatste met de Balsamino azijn.

Pin deze carpaccio!

Zin om deze heerlijke carpaccio 5.0 binnenkort te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

carpaccio met twents kruidentuintje