Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb altijd van die keukenlades gehad die 1 grote ongeorganiseerde bende waren. Maar daar is nu verandering in gekomen! Ik ga je laten zien hoe keukenlades opruimen en organiseren met So Clever echt super makkelijk wordt. Plus, zeg nou zelf, zo’n opgeruimde en nette keukenla dat ziet er toch geweldig uit?!

Marie Kondo en The Home Edit

Je kunt er echt niet meer omheen, zoals iedereen heb ik ook alle afleveringen van Marie Kondo en The Home Edit gezien. Persoonlijk sprak mij The Home Edit het meeste aan, hoe die dames alles opruimen en dan ook nog het liefste alle kleuren in regenboog-formatie bij elkaar: i love it! (Ik keek beide op Netflix, aanrader mocht je ze nog niet gezien hebben)

Na deze serie wist ik het zeker; ik wil mijn keuken en voorraadkast ook echt aanpakken. Ik wil mijn spullen makkelijker terugvinden, in 1 oogopslag zien wat ik zoal heb staan en gewoon niet meer zo’n grote ongeorganiseerde bende hebben… De voorraadkast voelt heel eerlijk gezegd als een gigantisch project, dus laat ik ietsje kleiner beginnen; met de kruidenla en de la met daarin allemaal losse handige keukengerei zoals lepels, gardes etc.

De perfecte opbergers om te gebruiken

Maar waar begin je dan als je je keukenlades wil opruimen en organiseren? Nou, mijn aller-aller-allerbeste tip is: So Clever! Zij hebben de meest handige en mooie producten om al jouw spullen in alle ruimtes op te bergen. Denk aan plastic bakken, rekjes, organizers, mandjes, bakjes: alles! En dan ook nog eens voor elke ruimte in huis; voor de keuken, badkamer, voorraadkast, maar ook voor zolder of op kantoor. Er is meer dan genoeg om uit te kiezen! Verschillende designs, kleuren, merken echt waar, je wordt er hebberig van!

De spullen die ik opgestuurd kreeg om mijn 2 keukenlades aan te pakken zie je op deze foto’s. Uiteraard heb ik er meteen even de linkjes naar de producten bij gezet, wel zo gemakkelijk als je er zelf ook mee aan de slag wilt gaan!

keukenlade opruimen en organiseren
keukenlade opruimen en organiseren

Voor en na foto’s!

Het allerleukste zijn natuurlijk de voor en na foto’s, hoe ongeorganiseerd waren mijn lades en hoe geweldig netjes zien ze er nu uit? Ik kan je alleen maar zeggen; wat ben ik blij met het eindresultaat! Elke keer als ik een lade opentrek word ik er gewoon blij van, alles ligt netjes bij elkaar plus ik hoe niet eerst te graven in alle lepels en gardes voor ik het juiste keukengerei vind. Ook de kruidenpotjes vind ik zoveel beter en overzichtelijker!

keukenlade opruimen en organiseren
keukenlade opruimen en organiseren
keukenlade opruimen en organiseren

De grootste verandering waar ik nog even aan moet wennen is het feit dat het gros van de kruiden nu in de andere lade liggen. Dat had ik zelf niet kunnen bedenken, maar is zoveel beter en overzichtelijker! De ‘spice drawer liner’ is echt makkelijk voor deze ronde potjes! Je knipt deze siliconenmat makkelijk op maat zodat het perfect past in jouw keukenla.

Ik heb de krijtbordstickers beschreven met een krijtstift (waarmee je bijvoorbeeld ook op je raam kunt schrijven). Uiteraard werkt het ook perfect met een krijtje alleen deze stiften zijn iets minder gevoelig voor uitsmeren.

keukenlade opruimen en organiseren
keukenlade opruimen en organiseren

Ook hier moet ik echt nog aan wennen, ik open vaak nog de andere lade als ik een lepel, garde of dunschiller nodig heb. Maar wat is het op deze manier overzichtelijk en makkelijk! Ik vind veel makkelijker terug wat ik precies nodig heb. Overigens heb ik alles een beetje qua categorie over de bakjes verdeeld.

De opbergboxen linksboven zijn onwijs handig met het t-handvat, je tilt ze gemakkelijk uit de lade. In de ene heb ik bakspullen zitten zoals vanillesuiker, bakpoeder, baksoda en sprinkles. De andere is gevuld met specerijen zakjes zoals kaneel, kruidnagel, laurier, bouillonblokjes en extra zout.

Mijn favoriete kruidenmelanges van Euroma hebben zo een mooie prominente plek te pakken!

keukenlade opruimen en organiseren
keukenlade opruimen en organiseren

Je keukenlades opruimen en organiseren, wanneer ga jij aan de slag?

Nu ben ik wel echt onwijs benieuwd, wanneer ga jij zorgen dat jouw keukenlades helemaal goed opgeruimd en georganiseerd zijn? Ik kan je vertellen, uit ervaring nu, het is zoveel fijner en praktischer! Het scheelt zoveel dat ik niet hoef te graaien en zoeken naar juist dat ene keukengerei dat ik nodig heb. Plus dat ik alle kruiden nu zo overzichtelijk heb ik zo onwijs handig!

Ik ben echt fan van deze opbergshop en de producten die ik heb mogen testen. Het volgende project? De voorraadkast!

10% korting op de gehele collectie!

Supertof, ik heb namelijk kunnen regelen dat iedereen die met mijn speciale code besteld 10% korting krijgt. Deze code is geldig op de gehele collectie, er is geen minimum orderbedrag én deze is geldig t/m 10 januari.

Gebruik de code simone10 bij het afrekenen op de website van So Clever voor de 10% korting.

Foodies klaar? Opruimen maar! 😉