Geen zin om weer de standaard saucijzen- of worstenbroodjes op tafel te zetten? Maak dan eens deze vegetarische bladerdeeghapjes met zoete aardappel en feta. Super lekker en boordevol smaak; gewoon echt heel erg lekker!

Het zoete van de aardappel gaat perfect samen met de zoutige feta. Ben je niet zo’n fan van feta? Dan kun je het ook vervangen door bijvoorbeeld geitenkaas.

Je kunt deze hapjes ook makkelijk voorbereiden! Volg het hele recept en maak ze vast, bijvoorbeeld een dag van te voren. Op de dag dat je ze wil serveren hoef je ze alleen nog even op te piepen in de oven! Warm zijn deze hapjes namelijk echt het aller-allerlekkerste (koud kan ook prima, maar warm is net toch dat beetje extra).

vegetarische bladerdeeghapjes
vegetarische bladerdeeghapjes

Vegetarische bladerdeeghapjes met zoete aardappel en feta

Een heerlijk hapje!
Voorbereiding15 min
Bereiding40 min
Totale tijd55 min
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 450 g zoete aardappel
  • 1 rode ui
  • 40 g walnoten
  • 100 g feta
  • 0.5 tl rozemarijn
  • 0.5 tl tijm
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1.5 el sesamzaad

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Zet een bakplaat met een vel bakpapier klaar.
  • Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Doe in een pan met ruim water en kook de aardappel gaar. Giet af en laat even uitwasemen. Doe terug in de pan en stamp tot puree.
  • Snipper de rode ui, hak de walnoten fijn en verkruimel de feta.
  • Meng de zoete aardappel met de rode ui, walnoten, feta, rozemarijn, tijm en een flinke snuf zout door elkaar.
  • Rol het bladerdeeg uit. Snijd het bladerdeeg van boven naar beneden doormidden en draai een kwartslag.
  • Verdeel het zoete aardappelmengsel over beide stukken bladerdeeg aan de lange onderkant. Blijf ongeveer 2 centimeter van de rand af. Rol het bladerdeeg zo strak mogelijk op rond het mengsel.
  • Snijd elke rol in 6 stukken (of meer/minder afhankelijk van hoe groot jij je hapjes wilt maken) en leg ze op de bakplaat.
  • Klop het ei los, bestrijk hiermee de bladerdeeghapjes. Bestrooi met de sesamzaadjes.
  • Bak de hapjes 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Pin deze vegetarische bladerdeeghapjes!

Zin om deze bladerdeeghapjes in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

vegetarische bladerdeeghapjes

Ben je op zoek naar meer hartige hapjes? Alle hartige snacks vind je gemakkelijk bij elkaar.