Dit recept voor Indonesische gehaktballetjes is echt zo lekker! Ze zijn gemakkelijk om te maken en wat mij betreft het perfecte borrelhapje. Boordevol smaak en lekker met bijvoorbeeld sate saus of chilisaus. Smullen gegarandeerd!

Overigens hebben we zelf deze balletjes ook voor een deel gegeten bij ons avondeten. Lekker met gebakken rijst en knapperige wokgroenten. Dat vind ik altijd het beste aan dit soort recepten; je kunt er alle kanten mee op. Eventueel maak je lekker een dubbele portie en vries je een deel in voor een later moment.

Indonesische gehaktballetjes
Indonesische gehaktballetjes

Ook deze maand doe ik weer mee aan de foodblogswap. Deze keer was ik gekoppeld aan Duizend en 1 dag, een blog boordevol lekkere recepten (hoe kan het ook anders) wat het kiezen nog lastig maakt! Omdat we zo richting het einde van het jaar gaan wilde ik graag een borrel recept maken maar dan wel weer eens anders dan ik normaal maak. Bij het zien van de Indonesische gehaktballetjes was ik meteen om, dit is heel anders. (vooral qua specerijen) hoe ik normaal kook. Extra leuk dus!

Indonesische gehaktballetjes

Lekker als borrelhapje!
Voorbereiding15 minuten
Bereiding15 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 25 stuks

Ingrediënten

 • 300 g rundergehakt
 • 5 el paneermeel
 • 0.5 ei
 • 0.5 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 1 tl gemalen gember
 • 0.5 tl laos
 • 0.5 tl sereh (citroengras)
 • 0.5 tl chili vlokken
 • 1.5 el ketjap manis
 • 0.5 el pindakaas
 • 1 snuf zout

Optioneel, om te serveren

 • 1 tl sesamzaad
 • 0.5 rode peper
 • Saté saus / chilisaus

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zet een bakplaat met een vel bakpapier klaar.
 • Snipper de ui en snij het teentje knoflook klein.
 • Meng alle ingredienten in een kom goed door elkaar. Draai kleine balletjes van het gehaktmengsel (ongeveer 3 cm doorsnee) en leg ze op de bakplaat.
 • Bak de gehaktballetjes in 15-18 minuten goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven.
 • Serveer de gehaktballetjes met sesamzaad/gesneden rode peper en saté/chilisaus.

Pin deze Indonesische gehaktballetjes!

Zin om deze gehaktballetjes in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Indonesische gehaktballetjes