Een heerlijke pompoen-wortelsoep met feta en pistache. De basis is een heerlijke soep gemaakt van winterwortel en flespompoen, de soep maak je pas echt speciaal met de feta-crème en de fijngehakte pistache nootjes. Perfect om van te genieten als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht.

Voor feestdagen (denk aan pasen of kerst) of etentjes met vrienden/familie is dit een perfect voorgerechtje! Deze soep is namelijk echt gemakkelijk om te maken en voor te bereiden, maar je maakt het voor het serveren net wat specialer door de toevoeging van feta en pistache. Je kunt de soep bijvoorbeeld ook serveren in glaasjes voor een extra feestelijk effect.

Pompoen-wortelsoep met feta en pistache
Pompoen-wortelsoep met feta en pistache

In onderstaand recept voeg ik ook garam masala toe (een specerijenmix, koop je tegenwoordig in elke supermarkt). Het geeft net een beetje extra mee aan dit recept. Maar mocht je het niet in huis hebben, of geen zin hebben om te kopen: zonder is deze soep nog steeds overheerlijk!

Pompoen-wortelsoep met feta en pistache

Een heerlijke soep!
Voorbereiding15 min
Bereiding30 min
Totale tijd45 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Pompoen-wortelsoep

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g winterwortel
  • 350 g flespompoen
  • 0.5 tl garam masala specerijenmix (optioneel)
  • 750 ml groentebouillon
  • 85 ml kokosmelk

Garnering

  • 50 g feta
  • 60 ml kokosmelk
  • 2 el pistache nootjes

Instructies

Pompoen-wortelsoep

  • Maak de ui en knoflook schoon en snijd beide in kleine stukjes. Schil de pompoen, schep de pitten eruit en snijd in blokjes. Schil de wortel en snijd ook deze in stukjes.
  • Verhit een soeppan op middel vuur met een scheut olijfolie. Bak hierin de ui en knoflook tot de ui glazig ziet.
  • Voeg een snuf zout en de garam masala toe en bak een minuut mee.
  • Voeg de pompoen en wortel toe, schep om en bak 2 minuten mee. Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook. Draai zodra het kookt het vuur laag en laat ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten gaar zijn.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Roer de kokosmelk door de soep en proef of er wellicht nog wat zout/peper bij moet. Doe de deksel op de pan terwijl je de garnering maakt.

Garnering

  • Doe de feta en kokosmelk in je chopper/keukenmachine en mix tot een romige creme. (kan eventueel ook met de staafmixer)
  • Hak de pistache nootjes fijn.

Serveren

  • Serveer de soep met een swirl feta-creme en wat pistachenootjes.

Bewaar deze pompoen-wortelsoep op Pinterest!

Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Pompoen-wortelsoep met feta en pistache

Op zoek naar meer lekkere inspiratie voor soep? Ik heb alle soep recepten bij elkaar gezet voor je!