Deze meringue met pistache en chocolade zijn echt overheerlijk. Het zoete, plakkerige schuim combineert perfect met de pistache nootjes en de pure chocolade. Daarnaast is het gemakkelijk om te maken en heb je maar een paar ingrediënten nodig.
Deze meringue wordt ook wel Frans schuim genoemd, omdat het mengsel niet verwarmd wordt voor het afbakken. Dit schuim kun je ook zo gebruiken op bijvoorbeeld taarten (eventueel nog even de brander er kort overheen), maar gebakken vind ik het toch het allerlekkerste! Ze zijn de ideale basis voor nagerechten/zoete baksels (denk bijvoorbeeld aan Eton mess) maar om zo op tafel te zetten eigenlijk net zo feestelijk.
Zorg dat de kom van je mixer en je garde/klopper echt compleet vetvrij is. Ook is het belangrijk datje echt alleen maar eiwit hebt, dus geen spoortje (nee zelfs niet het allerkleinste spoortje) van eigeel. Dan krijg je het namelijk met geen mogelijkheid stijf geklopt.
Meringue met pistache en chocolade
Ingrediënten
- 3 eiwitten
- 1 snufje zout
- 100 g fijne suiker
- 70 g poedersuiker
- 50 g pure chocolade
- 35 g pistache nootjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
- Zorg dat je mixer en kom helemaal vetvrij is. Klop de eiwitten met het snufje zout op tot deze licht schuimig is.
- Voeg dan de fijne suiker toe en klop op hoge snelheid het eiwit stijf, tot alle suiker is opgelost en je een mooi glazend schuim hebt.
- Voeg de poedersuiker toe en klop snel door. Het eiwit is goed als deze glanst en je stevige pieken kunt trekken.
- Hak de pistache nootjes en de pure chocolade fijn. Houdt van beide ongeveer 2 el achter, de rest spatel je door het schuim.
- Gebruik 2 grote opscheplepels om 6 hoopjes schuim te maken. Garneer deze met de achtergehouden pistache nootjes en chocolade.
- Droog/bak de meringues 2 uur in het midden van de voorverwarmde oven. Zet daarna de oven uit en laat ze nog 1 uur in de oven staan.
Bewaar deze merengue met pistache en chocolade op Pinterest!
Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.