Deze Italiaans gevulde paprika’s zijn een overheerlijke en vegetarische maaltijd! Heerlijke smaken en echt niet moeilijk om te maken: ideaal. Serveer deze gevulde paprika’s met een lekker soepje vooraf of een groene salade ernaast. Genieten gegarandeerd!

Budgetrecept

Ik doe m’n best om regelmatig een recept met jullie delen voor een gezonde en voedzame maaltijd die niet duur is. Maar wat is dan niet duur? Mijn insteek is maximaal € 2,50 per persoon, maar liever zo laag mogelijk! In de kosten reken ik de standaard ingrediënten zoals olijfolie, boter, peper/zout en gedroogde specerijen niet mee. Plus ik reken de prijzen van de grote blauwe supermarkt, het zou natuurlijk zomaar kunnen dat het voor jou nog goedkoper uitvalt.

Deze overheerlijke Italiaans gevulde paprika’s maak je voor € 1,62 per persoon!

Italiaans gevulde paprika's
Italiaans gevulde paprika's

Eventueel kun je de paprika’s net voor het serveren met wat verse basilicum. Dat maakt natuurlijk elke (Italiaanse) maaltijd nog lekkerder!

Italiaans gevulde paprika’s

Een heerlijke en gezonde maaltijd
Voorbereiding20 minuten
Bereiding30 minuten
Totale tijd50 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 paprika's kleur naar keuze
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 courgette
  • 100 g champignons
  • 0.5 tl tijm
  • 0.5 tl rozemarijn
  • 1 tl oregano
  • 200 g tomatenblokjes blik
  • 100 g gekookte rijst ongeveer 30-40 gram ongekookt
  • 40 g geraspte kaas

Instructies

  • Maak de ui en knoflook schoon en snipper deze fijn. Snijd de courgette en champignons schoon en snijd in kleine blokjes. Snijd de paprika's doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Kook de rijst gaar als dat nog moet.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden Cesius.
  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook tot de ui glazig ziet. Voeg dan de tijm, rozemarijn, oregano en eensnuf zout toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de courgette en champignons toe en bak circa 4-5 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog een minuut door.
  • Roer de rijst door het groentenmengsel.
  • Leg de paprika-helften in een ovenschaal en verdeel het groenten-rijstmengsel hierover, druk zachtjes aan. Garneer met de geraspte kaas.
  • Giet 3 el warm water in de ovenschaal.
  • Bak de paprika's in circa 30 minuten in het midden van de oven.

Bewaar deze Italiaans gevulde paprika’s op Pinterest!

Zin om dit recept in de toekomst te gaan maken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je het later gemakkelijk terugvinden en anderen inspireren met dit lekkere recept.

Italiaans gevulde paprika's

Op zoek naar meer vegetarische of budget inspiratie? Alle vegetarische recepten en budget recepten heb ik voor je bij elkaar gezet!